Δύο μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Άγιος Φανούριος πέθαναν από ελονοσία

Δύο ναυτικοί, οι οποίοι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο από το φορτηγό πλοίο Άγιος Φανούριος, το οποίο έπλεε ανοικτά των ακτών της Τρανσκαι της Νοτίου Αφρικής.

Η υπηρεσία διάσωσης της Νοτίου Αφρικής έλαβε κλήση έκτακτου ανάγκης από το 33,261 dwt φορτηγό πλοίο τις απογευματινές ώρες της 20 Σεπτεμβρίου ότι δύο μέλη του πληρώματος χρειάζονται άμεση ιατρική περίθαλψη.

Ο 53 χρόνων ναυτικός από τον παναμά και ο 53 χρόνων συνάδελφος του από τις φιλιππίνες αναφέρθηκε ότι ήταν αναίσθητοι και πιθανόν πάσχουν από ελονοσια.

Το άγιο Φανούριος, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Αμπιτζαν της Ακτής ελεφαντοστού με προορισμό το Ντούρμπαν της Νοτίου Αφρικής, εκείνη την στιγμή βρισκόταν περίπου 92 ναυτικά μίλια ανατολικά από τις ακτές του ανατολικού Λονδίνου στη Νότια Αφρική.

Ένα ελικόπτερο έσπευσε στο σημείο με σκοπό την μεταφορά των ναυτικών στο νοσοκομείο. Όταν έφτασε το ελικόπτερο ο ένας ναυτικός ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και ο άλλος σε πολύ σοβαρή. Τους παρασχέθηκε αμέσως ιατρική βοήθεια και η κατάσταση τους σταθεροποιήθηκε. Στην συνέχεια επιβιβάστηκαν στον ελικόπτερο και η ιατρική βοήθεια συνέχισε καθόλη την διάρκεια της μεταφοράς τους προς το νοσοκομείο του Ντούρμπαν.

Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι η κατάσταση των δύο ναυτικών επιδεινώθηκε ραγδαία και πέθαναν, σύμφωνα με το World Maritime News.

Διαβάστε ακόμα