Δύο πλοία φαντάσματα ξεβράστηκαν μυστηριωδώς σε τουριστική παραλία στο Περού – Έχουν γίνει πόλος έλξης

Μέσα σε διάστημα δύο μηνών, δύο μυστηριώδη πλοία ξεβράστηκαν σε τουριστική παραλία στο Περού.

Το πρώτο σκάφος, μια φορτηγίδα που ονομάζεται «Guerrero», αγκυροβόλησε στα ανοιχτά του νησιού San Lorenzo του Περού. Είχε χαθεί από τον Οκτώβριο. Δύο μέρες αργότερα, το πλοίο ξεβράστηκε στη δυτική ακτή του Περού κοντά στην παραλία Ventanilla.

Παραδόξως, ένα ρυμουλκό με το όνομα “Quan Tum” ξεβράστηκε και αυτό αργότερα στην ίδια παραλία όταν αντιμετώπισε ένα τεχνικό πρόβλημα, και πιστεύεται ότι ήταν εκεί για την αποκόλληση και την ρυμούλκηση του “Guerrero” .

Με σχεδόν 600 γαλόνια πετρελαίου στο πλοίο, οι περιβαλλοντολόγοι ανησυχούν για μια πιθανή διαρροή.

Η υπηρεσία του περιβάλλοντος, η περιφερειακή κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος διέταξαν την απομάκρυνση των πλοίων για την αποφυγή ρύπανσης.

Εκπρόσωπος του λιμανιού είπε ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να απαλλαγούμε από αυτά, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω ξηράς ή θάλασσας, αλλά και τα δύο θα ήταν αρκετά κοστοβόρα.

Το «Guerrero» έχει γίνει πόλος έλξης για τους ντόπιους από τότε που ξεβράστηκε στην παραλία, εγείροντας ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια. Οι κάτοικοι φέρονται να σπεύδουν στην περιοχή για να ανέβουν στο σκουριασμένο πλοίο.

Διαβάστε ακόμα