Δυσλειτουργία στον καταπέλτη του Thunder – Ταλαιπωρία για 240 επιβάτες

Τις μεσημβρινές ώρες εχθές, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάρου ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο ¨ΘΑΝΤΕΡ¨ Ν.Π. 12651, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι της Παροικιάς Πάρου, παρουσίασε δυσλειτουργία στον καταπέλτη, με αποτέλεσμα την αδυναμία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών και οχημάτων. Το πλοίο προερχόταν από το λιμάνι της Ίου και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τα λιμάνια Μυκόνου-Σύρου-Πειραιά.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, πραγματοποιήθηκε η απεμπλοκή του καταπέλτη με τη συνδρομή οχήματος βαρέως τύπου και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η ασφαλής αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων. Επί του πλοίου επέβαιναν 259 επιβάτες, 35 Ι.Χ., 5 Δ/Κ και 35 άτομα πλήρωμα. Οι αποβιβασθέντες επιβάτες και οχήματα με προορισμό τα λιμάνια της Μυκόνου και της Σύρου μετεπιβιβάστηκαν στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο ¨ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π.12580 προκειμένου να προωθηθούν στους τελικούς προορισμούς τους.

Από το Λιμεναρχείο της Πάρου απαγορεύθηκε ο απόπλους του ¨ΘΑΝΤΕΡ¨ και μετά την προσκόμιση βεβαίωσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο χορηγήθηκε απόπλους για έναν μεμονωμένο πλου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με 237 επιβάτες, 26 Ι.Χ. και 5 Δ/Κ. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διαβάστε ακόμα