Έφυγε για το τελευταίο του μπάρκο…

Ο καπτά Ζαννης Κουλουμπής έφυγε από κοντά μας για το επόμενο και τελευταίο λιμάνι του. Ένας ακόμη θρυλικός Έλληνας πλοίαρχος δεν είναι πια κοντά μας. Περνά στην αιώνια αγκαλιά της θάλασσας.

Γεννημένος στην Άνδρο, με σπουδές στην Σχόλη Εμπορικού ναυτικού. Έζησε όμως τις χρυσές εποχές της Ελληνικής Ακτοπλοΐας μαζί με τόσους άλλους…Τότε που κάθε δρομολόγιο είχε τη δική του αίγλη.

Υπηρέτησε με συνέπεια, αυταπάρνηση, ανεπτυγμένη διανοητικότητα, μα πάνω απ’ όλα με μια ανοιχτή αγκαλιά κι ένα πλατύ χαμόγελο στα πλοία που καθοδήγησε.

Καπετάνιος και καλός μουσικός, με ήθος σοβαρότητα, δυναμικός ,πολίτης με κοινωνική προσφορά, τυπικός, συνεπής οργανωτικός με διακρίσεις και μετά αγωνιστής στο στίβο της ζωής.

Ενώ στο χώρο της ναυτιλίας ήταν πλέον ένας περιζήτητος αξιόλογος ένας πρώτος καπετάνιος παλεύοντας δυναμικά με ναυτοσύνη με τη ζωή και τη θάλασσα. Αγαπητός πάντα στα πληρώματα του, με ψυχή μικρού παιδιού. Όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για τον καπτά Ζαννή.

Ψήφισμα του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου για τον θάνατο του Ζαννἠ Κουλουμπή

Το ΔΣ του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου , μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του αειμνήστου Ζαννή Κουλουμπή, ιδρυτικού μέλους και χορωδού της εκκλησιαστικής χορωδίας του Συλλόγου , συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε :
1) Να παραστεί στην κηδεία που θα γίνει στην Άνδρο
2) Να ψάλλει η εκκλησιαστική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου στην νεκρώσιμη ακολουθία
3) Να δημοσιευθεί το παρόν στον τύπο.

cyclades24.gr

Διαβάστε ακόμα