Έφτασε στην Ευρώπη το πρώτο ιδιόκτητο πλοίο Ro/Ro της Κινέζικης BYD με 7,000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Στο λιμάνι του Ρόττερνταμ της Ολλανδίας κατέπλευσε το πρώτο ιδιόκτητο πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων της Κινέζικης BYD Explorer No.1, το οποίο μεταφέρει 7,000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κινεζικής κατασκευής.

Το πλοίο αναχώρησε για το παρθενικό του ταξίδι στις 10 Ιανουαρίου από το λιμάνι Shenzhen της Κίνας.

Το BYD EXPLORER NO 1 είναι ένα πλοίο χωρητικότητας 19.800 dwt, μήκους 199,9 μέτρων και πλάτους 38 μέτρων και έχει βύθισμα 8,6 μέτρων, ενώ μπορεί να μεταφέρει 7000 οχήματα.

Το πλοίο μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβων και είναι εξοπλισμένο με δύο μεγάλες δεξαμενές LNG που του δίνουν την δυνατότητα να καλύψει 15.800 μίλια. Ο σχεδιασμός ενσωματώνει πολλά χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας και χρησιμοποιεί αεροδυναμική και υδροδυναμική για τη βελτιστοποίηση της γραμμής του κύτους.

Η BYD έχει αναφέρει το πλοίο ως το πρώτο στον στόλο της, αλλά δεν έχει αποκαλύψει κανένα σχέδιο για οποιαδήποτε άλλη μελλοντική αγορά. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι θα παραγγελθούν τουλάχιστον 5 ακόμη πλοία εκ των οποίων το ένα θα είναι ίδιο.

Οι πωλήσεις της BYD ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα το 2023, κατατάσσοντάς την στις 10 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως. Μαζί με άλλες σημαντικές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Τον Ιανουάριο, η αμερικανική κοινοπραξία SAIC-GM-Wuling Automobiles ξεκίνησε επίσης την πρώτη της εξαγωγή στο Μεξικό, μεταφέροντας 500 αυτοκίνητα SUV ως μέρος της εναρκτήριας μεταφοράς από την Κίνα.

Διαβάστε ακόμα