Κινέζικη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρέλαβε το πρώτο πλοίο της που θα μεταφέρει αποκλειστικά κινέζικα οχήματα

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων BYD παρέλαβε το πρώτο πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων το οποίο αποκλειστικά θα εξάγει αυτοκίνητα Κινέζικης κατασκευής στην Ευρώπη. Το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων κατασκευάστηκε στο Yantai CIMS Raffles Shipyard και παραδόθηκε στα τέλη του 2023. Το πλοίο, BYD EXPLORER NO 1, είναι νηολογημένο στη Λιβερία και το διαχειρίζεται η Zodiac Maritime.

Το BYD EXPLORER NO 1 αναχώρησε από τον τερματικό σταθμό Yanti Port Ro-Ro στις 11 Ιανουαρίου και ταξίδεψε στο λιμάνι Shenzhen Xiaomo για να φορτώσει φορτηγά με προορισμό την Ευρώπη. Το BYD EXPLORER NO 1 είναι ένα πλοίο χωρητικότητας 19.800 dwt, μήκους 199,9 μέτρων και πλάτους 38 μέτρων και έχει βύθισμα 8,6 μέτρων, ενώ μπορεί να μεταφέρει 7000 οχήματα.

Το πλοίο μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 19 κόμβων και είναι εξοπλισμένο με δύο μεγάλες δεξαμενές LNG που του δίνουν την δυνατότητα να καλύψει 15.800 μίλια. Ο σχεδιασμός ενσωματώνει πολλά χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας και χρησιμοποιεί αεροδυναμική και υδροδυναμική για τη βελτιστοποίηση της γραμμής του κύτους.

Η BYD έχει αναφέρει το πλοίο ως το πρώτο στον στόλο της, αλλά δεν έχει αποκαλύψει κανένα σχέδιο για οποιαδήποτε άλλη μελλοντική αγορά. Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι θα παραγγελθεί τουλάχιστον 5 ακόμη πλοία εκ των οποίων το 1 θα είναι ίδιο.

Οι πωλήσεις της BYD ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα το 2023, κατατάσσοντάς την στις 10 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως. Μαζί με άλλες σημαντικές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αμερικανική κοινοπραξία SAIC-GM-Wuling Automobiles ξεκίνησε επίσης την πρώτη της εξαγωγή στο Μεξικό μεταφέροντας 500 αυτοκίνητα SUV ως μέρος της εναρκτήριας μεταφοράς από την Κίνα.

Διαβάστε ακόμα