Η TUI Cruises, παρέλαβε και επίσημα το Mein Schiff 3, το πρώτο από τα δύο κρουαζιερόπλοια που έχει παραγγείλει από το ναυπηγείο της STX Finland Oy’s στο Τούρκου της Φινλανδίας.
Το Mein Schiff 3 είναι ένα εκλεπτυσμένο και εξαιρετικά καινοτόμο κρουαζιερόπλοιο, σχεδιασμένο για τη γερμανική αγορά κρουαζιέρας διακεκριμένης κατηγορίας. Για την κατασκευή του δαπανήθηκαν περίπου 5.500 εργατοώρες το χρόνο.
Αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του στις 13 Ιουνίου 2014, με το παρθενικό του ταξίδι να ξεκινά από το Αμβούργο, όπου και θα βαφτιστεί, με κατεύθυνση για Πάλμα Ντε Μαγιόρκα. Το αδελφό του πλοίο, Mein Schiff 4, αναμένεται να παραδοθεί στην TUI Cruises, την άνοιξη του 2015.
Το Mein Schiff 3 θα δραστηριοποιηθεί στην κεντρική Μεσόγειο, το Ιόνιο και την Αδριατική μέχρι τον Οκτώβριο οπότε και θα μετεγκατασταθεί στα Κανάρια Νησιά μέχρι και τον Απρίλιο. Έκτοτε και μέχρι τον Οκτώβριο θα επιστρέψει στην ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική μέχρι και Οκτώβριο οπότε θα αναχωρήσει για Καραϊβική!
Με ολική χωρητικότητα 99.500gt και 294 μέτρα μήκος το Mein Schiff 3 καταναλώνει περίπου 30% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα κρουαζιερόπλοια τέτοιου μεγέθους. Στην κατασκευή του Mein Schiff 3, η STX και η TUI Cruises έκαναν ένα τεράστιο βήμα με την ενσωμάτωση της πιο πρωτοποριακής τεχνολογίας μείωσης των εκπομπών.
Το αποτέλεσμα ορίζει νέα στάνταρ με ένα συνδυασμένο σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων, που στοχεύει συγκεκριμένα στη μείωση των εκπομπών. Το πλοίο διαθέτει επίσης 1.253 καμπίνες επιβατών, παρουσιάζοντας μεγάλη ποικιλία κατηγοριών -από οικογενειακές μέχρι για εραστές του SPA!
“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς παραδίδουμε αυτό το υπέροχο πλοίο της TUI Cruises , και είμαστε σίγουροι ότι το πλοίο θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία στη γερμανική αγορά κρουαζιέρας”, δήλωσε ο Jari Anttila , Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της STX Finland Oy.
“Χάρη στην άψογη συνεργασία του ναυπηγείου, την ομάδα κατασκευής του νεότευκτου, όλες τις εταιρείες που εμπλέκονται , και, τελευταίους αλλά όχι λιγότερο σημαντικούς, τους δικούς μας ανθρώπους, είμαστε τώρα ο ιδιοκτήτης ενός ολοκαίνουργιου κρουαζιερόπλοιου που ορίζει τα στάνταρ στον κλάδο μας”, σχολιάσε ο Richard J. Vogel , Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Cruises.
Ο Vogel πρόσθεσε ότι εύχεται να υπάρξει θετική έκβαση στο εγγύς μέλλον στο ζήτημα της εξασφάλισης, από την πλευρά της φινλανδικής κυβέρνησης, της λειτουργίας του ναυπηγείου, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει και τα σχέδια επέκτασης του στόλου της TUI.