Εισφορά αλληλεγγύης ναυτικών: Συνεχίζουν να την πληρώνουν κανονικά ναυτικοί παρά τις εξαγγελίες!

Άλλο ένα παράδοξο της ελληνικής πραγματικότητας συμβαίνει και πάλι με τους Έλληνες ναυτικούς.

Μετά τις εξαγγελίες για αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα, οι ναυτικοί οι οποίοι ήταν μπαρκαρισμενοι σε πλοία με ξένη σημαία (συμβεβλημένα με το Ν.Α.Τ), και οι οποίοι πηγαίνουν να κάνουν την φορολογική τους δήλωση για το έτος 2021 στον λογιστή τους, μένουν άναυδοι όταν μαθαίνουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν την εισφορά αλληλεγγύης!

Την ίδια στιγμή δε, αυτοί που ταξιδεύουν με ελληνική σημαία, και που οι κρατήσεις τους γίνονται σε μηνιαία βάση αυτόματα, δεν πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης!

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι καμία διαφορά δεν έχει όταν κάποιος ναυτικός ταξιδεύει με ελληνική σημαία σε σχέση με κάποιον ναυτικό ο οποίος ταξιδεύει με ξένη σημαία με το Ν.Α.Τ.

Απλά στη πρώτη περίπτωση όλες οι κρατήσεις γίνονται αυτοματοποιημένα την στιγμή που στη δεύτερη ο ναυτικός είναι υποχρεωμένος να δηλώσει τα χρήματα και να τα πληρώσει μόνος του όταν προβλέπεται.

Είναι λοιπόν εντελώς παράδοξο ένας ναυτικός να μην πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης σε πλοία με ελληνική σημαία και να πληρώνει σε πλοία με ξενη σημαία.

Μετά από δεκάδες μηνύματα που έχουμε λάβει, έχουμε ενημερώσει τα ναυτικά σωματεία χωρίς μέχρι στιγμής να λάβουμε κάποια απάντηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η εισφορά αλληλεγγύης έχει ανασταλεί για τα έτη 2021-2022 για συγκεκριμένες ομάδες μεταξύ αυτών και ο ιδιωτικός τομέας, με την προοπτική να καταργηθεί τελείως.

Ελπίζουμε ότι είναι κάποιο μπέρδεμα του συστήματος, για το οποίο θα πρέπει οι αρμόδιοι να επιληφθούν άμεσα για την επίλυση του.

Διαβάστε ακόμα