Εισροή υδάτων στο «Πρέβελης»

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρ. 06, ότι ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Αγ. Γεωργίου διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο χώρο των αξόνων και επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 18:00 από το λιμάνι του Πειραιά με 127 επιβάτες και 67 άτομα πλήρωμα, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο.
Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκαν και οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Λαυρίου και Σαρωνικού και στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή τυχόν συνδρομής.

Το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» κατέπλευσε αυτοδυνάμως και με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και διατήρησης ισχύων πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Διαβάστε ακόμα