Εγκατάλειψη πλοίου που πήρε μεγάλη κλίση στο Βισκαϊκό Κόλπο (video)

Ένα με σημαία Παναμά πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων εκκενώθηκε μετά από μεγάλη κλίση που πήρε λόγω θυελλωδών ανέμων στο Βισκαϊκό Κόλπο.

Ο Ισπανικός οργανισμός έρευνας και διάσωσης Salvamento Maritimo ανταποκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26 Ιανουαρίου) σε μια κλήση κινδύνου από το roll-on/roll-off πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων Modern Express, το οποίο βρισκόταν 148 μίλια ανοιχτά του Cape Ortegal.

Και τα 22 μέλη του πληρώματος του πλοίου απομακρύνθηκαν από δύο ισπανικά ελικόπτερα. Δεκαέξι μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Λα Κορούνια στη βορειοδυτική Ισπανία. Άλλα 6 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο Celeiro στην Πορτογαλία. Όλα είναι σε καλή κατάσταση.
Modern_Express_anatropi2
Το πλοίο είχε πάρει κλίση περίπου 40 μοιρών, με τους θυελλώδεις ανέμους στο σημείο να φτάνουν σε κλίμακα 8, σύμφωνα με το Salvamento Maritimo.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης οργανώθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Θαλάσσιας Διάσωσης (MRCC) στο Falmouth του Ηνωμένου Βασίλειου, με τη βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού (Μαδρίτη). Το πλοίο πιστεύεται ότι είχε παρασυρθεί στην περιοχή ευθύνης του Γαλλικού κράτους.
Modern_Express_anatropi3
Το χωρητικότητας 10.454 τόνων dwt Modern Express κατασκευάστηκε το 2001 και έχει μήκος 164 μέτρα. Το πλοίο έπλεε από τη Δημοκρατία της Γκαμπόν προς την Χάβρη της Γαλλίας.

 

 

Διαβάστε ακόμα