“Έκλεισε” το νεοαποκτηθέν capesize η Diana

diana_shipping_

H Diana Shipping εξασφάλισε μια περίοδο ναύλωσης για το τελευταίό capesize που απέκτησε.

Η RWE Supply & Trading ανέλαβε τη διαχείριση του χωρητικότητας 180.000 dwt πλοίο που η Diana αγόρασε μόλις πριν από μια εβδομάδα, με μια σύμβαση διάρκειας 18 έως και 22 μηνών.

Σε δήλωσή της η Diana είπε το σκάφος θα της αποφέρει 25,25 δολάρια ημερησίως κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, που θα φθάνει σε συνολική αξία τα 13,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το πλοίο, το οποίο έχει ονομαστεί GP Zafirakis, έχει οριστεί για παράδοση από το Qingdo Beihai τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Diana πλήρωσε 58 εκατομμύρια για το πλοίο, για να της μεταπωληθεί από την κοινοπραξία της Oldendorff και της ESHIPS που το είχε αρχικά παραγγείλει.

Ο Ben Nolan, αναλυτής της Stifel, λέει πως οι τιμές των capesize βελτιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, χάρη στην αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

“Παρά το γεγονός ότι, τα επίπεδα των αποθεμάτων σιδηρομεταλλεύματος στα κινέζικα λιμάνια βρίσκονται ακόμα γύρω από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των λίγο κάτω από τους 114 εκατομμύρια τόνους, όπου ήταν από τα μέσα Μαΐου, πιστεύουμε ότι η τάση για περισσότερη χρήση εισαγόμενου σιδηρομεταλλεύματος παρά εγχώριων παραγόμενων προϊόντων είναι πιθανό να συνεχιστεί με δεδομένη την υψηλότερη ποιότητα του διεθνώς εξορυσσόμενου προϊόντος”, αναφέρει στην εβδομαδιαία έκθεσή του.

Εκτιμά, τέλος, ότι η αγορά capesize προετοιμάζεται για μια μικρή ανάκαμψη, υποβοηθούμενη από τους υψηλότερους όγκους προϊόντων στο τελευταίο μισό του έτους.

Διαβάστε ακόμα