Εξαφανίστηκε το δεξαμενόπλοιο στην Αμερική με το κουρδικό πετρέλαιο!

petrelaio_gkazadiko_irak

Το δεξαμενόπλοιο «United Kalavrvta», το οποίο βρισκόταν περισσότερο από ένα μήνα γεμάτο με κουρδικό πετρέλαιο έξω από το Τέξας σε διεθνή ύδατα, εξαφανίστηκε από τα δορυφορικά συστήματα και το AIS!

Φυσικά, όπως όλοι μας καταλαβαίνουμε, το έκανε αυτό για να εξαφανιστεί και να μπορέσει να ξεφορτώσει κάπου το κουρδικό πετρέλαιο.

Να θυμίσουμε ότι το δεξαμενόπλοιο μεταφέρει περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου από το ιρακινό Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλά πλοία που κουβαλάνε κουρδικό πετρέλαιο, κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, ώστε να είναι αόρατα από δορυφορικά και επίγεια συστήματα.

Ο επαρχιακός δικαστής του Τέξας είπε ότι:

«Οι νομοθεσία που διέπει την κλοπή στη θάλασσα, δεν του δίνει το δικαίωμα να αποφασίσει για την τύχη του πετρελαίου και να λύσει το πρόβλημα μεταξύ των κούρδων (KRG) και της Ιρακινής κυβέρνησης. Ως εκ τούτου απορρίπτω την πρόταση για κατάσχεση του φορτίου».

Να θυμίσουμε ότι η Ιρακινή κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο πετρελαιοπηγών στα βόρεια, από τους Κούρδους αντάρτες οι οποίοι και εξάγουν το πετρέλαιο παράνομα.

Ο δικαστής Miller συνέχισε λέγοντας:

«Μπορεί η εξαγωγή πετρελαίου από τους Κούρδους να είναι παράνομη στο Ιράκ, στο Αμερικάνικο ναυτικό δίκαιο όμως δεν υπάρχει κάτι πού να παραβιάζει το νόμο.»

Να πούμε ότι γίνονται γνωστές όλο και περισσότερες εξαγωγές κουρδικού πετρελαίου με καράβια τα οποία το φορτώνουν και εν συνεχεία ψάχνουν που θα το ξεφορτώσουν. Τελευταίο περιστατικό είναι με το δεξαμενόπλοιο της Ελληνικής εταιρείας Minerva Marine το οποίο μεταφέρει Κουρδικό πετρέλαιο και άλλαξε πορεία πρός την Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα