Εξέπληξε την Wall Street η Top Ships

top-2Bships

Η Ελληνική εταιρεία τάνκερ Top Ships εμφάνισε διακυμάνσεις στη Wall Street την Πέμπτη, αφού δημοσίευσε τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 0,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το διάστημα των τελευταίων τριών μηνών έως τις 30 Ιουνίου, αποτελέσματα που είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τα κέρδη των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Παρατηρητές της βιομηχανίας λένε ότι αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν τα αποτελέσματα, διότι όλα εκτός από ένα από τα μεσαίου βεληνεκούς τάνκερ μεταφοράς προϊόντων του φορέα είναι ακόμα υπό κατασκευή.

Σημειώνουν ότι η Top Ships δεν παρέλαβε το χωρητικότητας 49.700 dwt EShips Taweelah (κατασκευής 2014) πριν από τις 20 Ιουνίου, δηλαδή μόλις δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου αναφοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Πιστιόλης επισήμανε μια σειρά πρόσφατων ορόσημων και επανέλαβε ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να εστιάζει στην ανάπτυξη, προχωρώντας μπροστά.

Η με έδρα την Αθήνα Top Ships επιβλέπει ένα μεσαίου βεληνεκούς τάνκερ μεταφοράς προϊόντων και πέντε χωρητικότητας 50.000 dwt νεότευκτα που προγραμματίζονται για παράδοση σε διάφορα χρονικά διαστήματα μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2015 και του τρίτου τρίμηνου του 2016.

Διαβάστε ακόμα