Έκτακτη αεροδιακομιδή μελών του πληρώματος κρουαζιερόπλοιου που υπέστησαν χημικά εγκαύματα

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ πραγματοποίησε αεροδιακομιδή δυο μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Celebrity Summit, που υπέστησαν χημικά εγκαύματα στα ανοιχτά της Βιρτζίνια Μπιτς την Τετάρτη.

Το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Summit επικοινώνησε με το Κέντρο Διοίκησης της Πέμπτης Περιφέρειας της Ακτοφυλακής και ζήτησε βοήθεια για τα μέλη του πληρώματος, καθώς το πλοίο βρισκόταν περίπου 69 μίλια από την ακτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μέλη του πληρώματος υπέφεραν από χημικά εγκαύματα και χρειάζονταν άμεση και περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου MH-60 Jayhawk του Air Station της ακτοφυλακής ανέβασε τα δύο μέλη του πληρώματος καθώς και τον γιατρό από το Celebrity Summit και τους μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Sentara Norfolk.

Η ακτοφυλακή δεν είχε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πού εργάζονταν τα μέλη του πληρώματος στο πλοίο.

«Η ακτοφυλακή εκπαιδεύεται καθημερινά για καταστάσεις όπως αυτή», είπε ο κ. Ryan Langley, του Κέντρου Διοίκησης της Πέμπτης Περιφερειακής Ακτοφυλακής.

«Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί κίνδυνοι στη θάλασσα, παραμένουμε πάντα έτοιμοι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στο κάλεσμα του κοινού».

Το Celebrity Summit έπλεε από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας στο Μπαγιόν του Νιου Τζέρσεϊ σε μια κρουαζιέρα διαρκείας 10 ημερών στις Βερμούδες, το Νιούπορτ και το Τσάρλεστον.

Διαβάστε ακόμα