Ελεύθεροι οι όμηροι από την 3η σερί επίθεση Σομαλών πειρατών


Το πλήρωμα του Ινδικού φορτηγού πλοίου που είχε καταληφθεί από Σομαλούς πειρατές την 1η Απριλίου αφέθηκε ελεύθερο μετά από μια αντιπαράθεση με τις σομαλικές δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με την οργάνωση Oceans Beyond Piracy, αφέθηκαν και τα υπόλοιπα 9 μέλη του πληρώματος που κρατούνταν όμηροι μετά την κατάληψη του πλοίου MV Al Kausar από πειρατές. Δύο μέλη του πληρώματος είχαν αφεθεί νωρίτερα, ενώ το πλοίο αφέθηκε τη Δευτέρα.

Μετά την επίθεση, η Ευρωπαϊκή Ναυτική Δύναμη (EU Naval Force) δήλωσε ότι το εμπορικό σκάφος τύπου dhow βρισκόταν στην περιοχή του Hobyo στη Σομαλία. Η ναυτική δύναμη προσπάθησε να το εντοπίσει με ραδιοκύματα, αλλά χωρίς επιτυχία.

Το φορτηγό πλοίο ήταν καθ ‘οδόν από το Ντουμπάι προς το Bosasso της Σομαλίας, όταν δέχθηκε επίθεση στην περιοχή της Σοκότρα.

Ο πλοίαρχος του σκάφους ανέφερε ότι προσεγγίστηκε από μια λέμβο επανδρωμένη με άτομα που εξαπάτησαν το πλήρωμά του, ζητώντας νερό.

Το ινδικό φορτηγό πλοίο είναι το τρίτο πλοίο που καταλήφθηκε από Σομαλούς πειρατές φέτος, μετά από ένα διάλειμμα πέντε ετών της πειρατικής δραστηριότητας στη Σομαλία.

Διαβάστε επίσης: Δεύτερο συνεχόμενο πειρατικό χτύπημα στη Σομαλία

Διαβάστε ακόμα