Ελευθερώθηκαν 7 όμηροι που είχαν απαγάγει Σομαλοί πειρατές μετά από 4 χρόνια!

eleutherwsh_omhrwn_apo_somalous_peirates

Τα υπόλοιπα 7 μέλη του πληρώματος του «MV Asphalt Venture» ελευθέρωσαν Σομαλοί πειρατές μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Το πλοίο και το πλήρωμα είχαν πέσει θύματα πειρατείας στις 28 Σεπτεμβρίου 2014, περίπου 100 μίλια ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας. Το πλοίο μαζί με 8 μέλη του πληρώματος, ελευθερώθηκαν αμέσως μετά την καταβολή των λίτρων τον Απρίλιο του 2011, αλλά οι πειρατές κράτησαν τα 7 εναπομείναντα μέλη του πληρώματος στα κρυσφήγετα τους στις ακτές τις Σομαλίας.

Σύμφωνα με δήλωση του προγράμματος «Maritime Piracy Humanitarian Response Programme (MPHRP)», που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό να βοηθήσεις και να υποστηρίξει τις οικογένειες ναυτικών που έπεσαν θύματα πειρατείας, το πλήρωμα αφέθηκε ελεύθερο μετά από μικρή καταβολή χρημάτων στους πειρατές.

Τα επτά μέλη του πληρώματος έχουν μεταφερθεί στην Κένυα και γίνονται οι προετοιμασίες ώστε να επιστρέψουν στην χώρα τους, την Ινδία.

Ενώ η πειρατεία στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας έχει συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω του ρόλου των διεθνών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή και τη χρήση των ένοπλων φρουρών στα πλοία, Σομαλοί πειρατές εξακολουθούν να κρατάνε ομήρους με την ελπίδα ότι μια μέρα θα τους καταβληθούν τα λίτρα. MPHRP σημειώνει ότι πάνω από το 30 ναυτικούς και ψαράδες εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι από Σομαλούς πειρατές.

Όπως δήλωσε ο MPHRP, περίπου 30 ναυτικοί και ψαράδες εξακολουθούν να κρατούνται σήμερα όμηροι από τους Σομαλούς πειρατές.

Διαβάστε ακόμα