Προπέλες της Wärtsilä σε ελληνικά τάνκερ

propel_Wartsila
Η TMS Tankers Ltd, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές επιχειρήσεις με γραφεία στην Ελλάδα, έχει επιλέξει τους έλικες σταθερού βήματος (FPPs) της Wärtsilä για τα νέα υπό κατασκευή πλοία της στην Κίνα. Η παραγγελία έγινε το Δεκέμβριο του 2015 μετά από συμφωνία με την κοινοπραξία της Wärtsilä, την Wärtsilä CME Zhenjiang Propeller Co Ltd (WCME). Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες κορυφαίες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν επίσης επιλέξει πρόσφατα τους έλικες της Wärtsilä.

Η σύμβαση καλύπτει τις προπέλες για τέσσερα δεξαμενόπλοια Aframax που βρίσκονται υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Hantong Ship Heavy Industry. Οι FPPs έλικες της Wärtsilä θα τοποθετηθούν μαζί με τη λύση της εταιρείας EnergoProFin, ένα καπάκι στην έλικα με πτερύγια που περιστρέφεται μαζί με την έλικα ώστε να παράγει εξοικονόμηση καυσίμου μέχρι 5%.

Η απόδοση των προπελών είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής απόδοσης πρόωσης του πλοίου. Αυτός είναι κι ο λόγος που η εμπειρία και η ικανοποίηση της TMS Tankers με την προσφορά της Wärtsilä αναφέρθηκε ως βασικός παράγοντας για τη σύναψη της εν λόγω σύμβασης.

“Η αποτελεσματικότητα και ποιότητα είναι οι βασικοί λόγοι πίσω από την επιτυχία της Wärtsilä, ειδικά όταν συμπληρώνεται από το EnergoProFin”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Wärtsilä Marine Solutions, Arto Lehtinen. “Είναι πολύ σημαντικό το ότι επιλεχθήκαμε από αυτή τη μεγάλη και επιτυχημένη ναυτιλιακή εταιρεία η οποία επικυρώνει την τεχνολογία ελίκων μας, αποδεικνύοντας ότι η απόδοση των καυσίμων είναι μεγάλης σημασίας, ακόμα και με τις σημερινές τιμές καυσίμων”, πρόσθεσε.

Οι έλικες σταθερού βήματος της Wärtsilä βασίζονται στην τεχνική OPTI Design, η οποία εξασφαλίζει τη βέλτιστη απόδοση με ελάχιστα επίπεδα θορύβου και κραδασμών. Το αποτέλεσμα είναι μια ισχυρή λύση πρόωσης που καλύπτει όλο το φάσμα των συνθηκών λειτουργίας των πλοίων και μειώνει το κόστος λειτουργίας χάρη στα εξαιρετικά αποτελεσματικά υδροδυναμικά βελτιστοποιημένα πτερύγια του έλικα.

Το Wärtsilä EnergoProFin χρησιμεύει για τη βελτίωση της απόδοσης πρόωσης, αποδυναμώνοντας το επίκεντρο του στρόβιλου. Είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες του κάθε έλικα, και μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα και εύκολα. Οι προκύπτουσες βελτιώσεις στην συνολική αποδοτικότητα των καυσίμων σημαίνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο χρόνος απόσβεσης μπορεί να φτάνει μέχρι και τους λίγους μήνες.

Διαβάστε ακόμα