Ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς container έκλεισε νέα ναύλωση αυξημένη κατά 257% σε σχέση με την προηγούμενη!

Η ελληνική εταιρεία Euroseas χρονοναύλωσε το μικρότερο και παλαιότερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της με ναύλο αυξημένο κατά 257% σε σχέση με την προηγούμενη ναύλωση του.

Το 25χρονο πλοίο μεταφορικής ικανότητας 1.439 teu Aegean Express, πρόκειται να ξεκινήσει τη νέα του ναύλωση στις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, με 41.000 δολάρια την ημέρα για μια περίοδο 36 έως 39 μήνες.

Η νέα ναύλωση είναι η συνέχεια της παρούσας ναύλωσης η οποία είναι 11.500 $ την ημέρα.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas, σχολίασε: «Ο ημερήσιος ναύλος αυτής της ναύλωσης είναι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα που έχει επιτύχει οποιοδήποτε πλοίο του στόλου μας για τριετές συμβόλαιο και υπογραμμίζει τη δύναμη της αγοράς των εμπορευματοκιβωτίων».

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq εταιρεία είπε ότι το πλοίο με σημαία Παναμά, κατασκευής 1997, αναμένεται να συνεισφέρει πάνω από 32 εκατομμύρια δολάρια EBITDA κατά την διάρκεια της ναύλωσης του. Η σύμβαση λέγεται ότι θα αυξήσει την κάλυψη ναύλωσης της Euroseas για το 2022 σε περίπου 96% και την κάλυψη ναύλωσης για το 2023 και το 2024 σε περίπου 67% και 45%, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα