Ένα τεράστιο πλωτό έργο τέχνης από κοντέινερ [pics+vid]

cma_cgm_magellan_ena_ploto_ergo_texnis_

Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA CGM μετατράπηκε σε ένα τεράστιο πλωτό έργο τέχνης χάρη στον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη γνωστό ως JR.

Η καλλιτεχνική εγκατάσταση ήταν μέρος μιας εν εξελίξει πρωτοβουλίας του JR προς τιμήν των μη συνηθισμένων γυναικών παγκοσμίως.

Για το έργο, ο JR και μια ομάδα λιμενεργάτες φόρτωσαν συνολικά 151 κοντέινερ επί του καταστρώματος της CMA CGM Magellan στο λιμάνι της Χάβρης, στη Γαλλία, δημιουργώντας έτσι ένα κολάζ από τα “μάτια της Elizabeth”, μια Κενυάτισσα γυναίκα που ζει στις παραγκουπόλεις της Κιμπέρα στο Ναϊρόμπι.

Το έργο ξεκίνησε το 2008 και ονομάζεται “Οι γυναίκες είναι ηρωίδες”, κάτι που ξεκίνησε ως ένας τρόπος για να αποτίθεί φόρος τιμής σε όσους διαδραματίζουν έναν ουσιώδη ρόλο στην κοινωνία, αλλά και οι οποίοι είναι τα κύρια θύματα του πολέμου, εγκλημάτων, βιασμών και πολιτικού ή θρησκευτικού φανατισμού. Παρόμοια κολάζ έχουν επίσης κατασκευαστεί στη Βραζιλία, τη Λιβερία, την Κένυα, την Ινδία, τη Σιέρα Λεόνε και την Καμπότζη.

Το CMA CGM Magellan θα πλεύσει τώρα προς τη Μεσόγειο Θάλασσα πριν περάσει από τη διώρυγα του Σουέζ καθ ‘οδόν προς την Ασία.

Το μήκους 363 μέτρων CMA CGM Magellan είναι μέρος είναι μέρος της σειράς κοντέινερσιπ 13,300 Explorer της CMA CGM και προκάτοχος του 16.020 TEU CMA CGM Marco Polo, κάποτε μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

cma__cgm_magellan_ena_ploto_ergo_texnis__

Διαβάστε ακόμα