«Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου στο ΚΕΣΕΝ – Τα προβλήματα παραμένουν και διευρύνονται»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου του ΚΕΣΕΝ (Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού), με τα προβλήματα να παραμένουν και να επιδρούν σε βάρος των εκπαιδευτικών και των μετεκπαιδευομένων.

Συγκεκριμένα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολυάριθμα τμήματα, χαρακτηριστικά στον Γ’ κύκλο των Β’ Μηχανικών έχουν εγγραφεί 73 για να τον παρακολουθήσουν σε ένα τμήμα και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΚΕΣΕΝ.

Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών παραμένει να είναι ωρομίσθιοι, χωρίς να γίνονται προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό με βάση τις πραγματικές ανάγκες, ενώ επίσης παραμένουν οι ελλείψεις σε ναυτοδιδάσκαλους, με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο να εργάζονται 2 στο ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών.

Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης δημιουργεί σωρεία προβλημάτων σε βάρος των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα να βρίσκουν έδαφος τα παράσιτα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Απαιτούμε άμεσα το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με προσλήψεις εκπαιδευτικών και ναυτοδιδασκάλων, για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, ενάντια στα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Καλούμε τους συνάδελφους Μηχανικούς να συμμετέχουν μαζικά στη Γ.Σ του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών που θα προγραμματίσει η Συντονιστική Επιτροπή και στη Γ.Σ της ΠΕΜΕΝ την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη στις 10:30 π.μ, για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε ακόμα