ΕΝΕΔΕΠ: Προκήρυξε νέα διήμερη απεργία 1-2 Δεκεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά

Με ανακοίνωση του, το σωματείο Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Προβλητών (ΕΝΕΔΕΠ) καλεί την κινεζική εταιρεία να αρχίσει τον διάλογο προκειμένου να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΕΔΕΠ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΜΕ και ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ήδη ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ και ΜΑΧΗΤΙΚΑ για την ΣΣΕ

Συνάδελφοι,
Η υπογραφή ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλες τις ειδικότητες, τις εργασιακές συνθήκες και αμοιβές που δικαιούμαστε και μας αξίζουν, είναι υπόθεση όλων μας. Εμείς βάζουμε μπροστά τις αποφάσεις των συναδέλφων μέσα από μαζικές διαδικασίες. Για αυτό ζητάμε πάνω στην πρόταση μας για ΣΣΕ που διαμορφώθηκε, και μοιράζεται σε όλους τους συναδέρφους, να μας πει όποιος συνάδελφος θέλει την ένσταση του ή τον προβληματισμό του, είναι δεν είναι μέλος του σωματείου μας. Επίσης θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας πούνε ανοιχτά τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου αν οι προτάσεις μας δεν ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων, να κάνουν και αυτοί προτάσεις, εφ όσον θέλουν, επι του σχεδίου της ΣΣΕ που μοιράζουμε.

Για όσους επίσης δεν γνωρίζουν…να τους ενημερώσουμε οτι ολοκληρώθηκε πλέον και ο επίλογος της φαρσοκωμωδίας με τίτλο “Εκλογές του Εργοδοτικού Συνδικάτου” που ανέβασε από κοινού η COSCO-PCT, η DPORT και το γνωστό υπουργικό γραφείο της κυβέρνησης.

Μέσα από ένα όργιο ψυχολογικής βίας και νοθείας με ενορχηστρωτές- εκφραστές τους COSCO/PCT- DPORT και την Κυβέρνηση, με ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία για τις παρανομίες στις αρχαιρεσίες του εργοδοτικού Συνδικάτου, τα τσιράκια της εργοδοσίας.. βαφτίζουν τον εαυτό τους “αντιπροσωπευτικό Συνδικάτο, για να μπορεί ανενόχλητη η εργοδοσία να συνομιλεί με τον εαυτό της για την ΣΣΕ. Για αυτό τον λόγο η εργοδοσία έτρεξε να κάνει αγωγή κατά του Σωματείου μας που θα κρίνει το ποιος είναι το αντιπροσωπευτικό Σωματείο.
“Γιάννης κερνάει- Γιάννης πίνει” που λέει κι ο λαός.
Για αυτό άλλωστε το 2018 ιδρύθηκε το εργοδοτικό Συνδικάτο ΤΟΥΣ:
Για να υπάρχει μέσα στο ΣΕΜΠΟ μια 5η φάλαγγα, ένας Δούρειος Ίππος, που θα υπερασπίζεται την ασυδοσία στην κερδοφορία του επιχειρηματικού σχήματος COSCO/PCT- DPORT και θα ενισχύει την ασυδοσία της κερδοφορίας αυτής μέσα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων στο ΣΕΜΠΟ, μέσα από το καθεστώς των ελαστικών μορφών εργασίας.

Συνάδελφοι, κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε πλευρά ότι: ούτε οι δικαστικές αποφάσεις που είναι κομμένες και ραμμένες στα συμφέροντα των πανίσχυρων επιχειρηματικών συμφερόντων, ούτε τα συμφέροντα και οι μηχανισμοί υπουργών της κυβέρνησης, ούτε οι ψευτοσυνδικαλιστές – τσιράκια τους, θα κρίνουν στην πράξη την αντιπροσωπευτικότητα των εργαζομένων στο ΣΕΜΠΟ και το αποτέλεσμα του αγώνα για την ΣΣΕ που αξίζουμε και δικαιούμαστε!
Όλα αυτά κρίνονται και θα κριθούν στο ΣΕΜΠΟ, στην συζήτηση με τους εργαζόμενους, στους χώρους εργασίας και στην πύλη του λιμανιού. Εκεί που οι ανύπαρκτοι ηλεκτρονικοί ψηφίσαντες απλά δεν υπάρχουν ως εργαζόμενοι. Ας φέρουν τον SERVER απο την Γερμανία να δουλέψει το λιμάνι και να διαπραγματευτεί με την εργοδοσία για την σύμβαση.

Συνάδερφοι,
όσο συνεχίζεται η εργοδοτική και κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, εντείνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση μας και δίνουμε αποφασιστικό και μαζικό ραντεβού στην πύλη του λιμανιού.
Είναι ολοφάνερο ότι η απόλυτη ευθύνη για κάθε λεπτό που το λιμάνι θα μένει κλειστό ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς που αποφασίζουν ότι το κόστος για τους εργαζόμενους- την κοινωνία και την οικονομία είναι μικρότερης σημασίας μπροστά στα συμφέροντα των COSCO/PCT- DPORT και συγκεκριμένων πολιτικών γραφείων που εμπλέκονται μαζί τους στον Πειραϊκό δρόμο του μεταξιού!
Οι εργαζόμενοι μπροστά σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις δεν έχουμε άλλο όπλο πέρα από την αγωνιστική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ειδικά όταν μας κοροϊδεύουν και με ψεύτικα τρικ προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Κάνουμε καθαρό προς πάσα κατεύθυνση ότι με ευθύνη της εργοδοσίας COSCO, DPORT , εργολάβων και Κυβέρνησης πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την υπογραφή ΣΣΕ.
Προτείνουμε νέα συνάντηση με τις εργοδοτικές πλευρές τη Δευτέρα στις 29 Νοεμβρίου και ώρα 13:00 για την ΣΣΕ. Μάλιστα θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνάντηση μας αυτή να βρίσκονται και τα δικά τους παιδιά από το Συνδικάτο και παρουσία πρακτικογράφου να ακούσουμε τις διαφωνίες τους και τις προτάσεις τους σε σχέση με την πρόταση για ΣΣΕ που καταθέσαμε.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το δίκιο μας θα κριθεί στις πύλες του λιμανιού με 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη 1-2 Δεκεμβρίου 2021
Προχωράμε μαζικά, ενωτικά, αποφασιστικά και αγωνιστικά με κύριο αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ που θα διασφαλίζει συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για όλους μας!

Εκ του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ

Διαβάστε ακόμα