Ενίσχυση του λιμενικού στα ακριτικά σημεία

limeniko

Tο 80% του στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σώματος κατανέμεται με ορθολογικότερο τρόπο στην Επικράτεια.

Την απόφαση για την οργανική σύνθεση και κατανομή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στις περιφερειακές υπηρεσίες και τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με την απόφαση αυτή, το 80% του στελεχιακού δυναμικού του Λιμενικού Σώματος κατανέμεται με ορθολογικότερο τρόπο στην Επικράτεια, αποκτώντας ενισχυμένη παρουσία σε ακριτικά σημεία, με γνώμονα τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων και την αποτελεσματικότερη άσκηση της αποστολής του.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του πρόσφατου Προεδρικού Διατάγματος για τη νέα διάρθρωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, που εξεδόθη με πρωτοβουλία του κ. Βαρβιτσιώτη.

Βασικά κριτήρια της νέας δομής και οργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος είναι η επιχειρησιακή ευελιξία, η μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και η αμεσότητα στη συνεννόηση μεταξύ των μονάδων.

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας έλεγαν ότι στόχος είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών του Ανατολικού Αιγαίου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και ότι η απόφαση αποτελεί συνέχεια του «λιμενικού Καλλικράτη» που υλοποιείται στα τέλη Αυγούστου.

Η νέα κατανομή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη κατάργηση μεγάλου αριθμού γραφειοκρατικών διαδικασιών (κατάπλους- απόπλους τουριστικών πλοίων, κατάργηση ερασιτεχνικής άδειας αλιείας κ.α.), αποδεσμεύει σημαντικό μέρος του στελεχιακού δυναμικού των Λιμενικών Αρχών από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που παρεμπόδιζαν την καθημερινή εκτέλεση των επιχειρησιακών του καθηκόντων.

Παράλληλα, κατόπιν εντολής του κ. Βαρβιτσιώτη, προωθείται η έκδοση απόφασης για την κατανομή και του υπόλοιπου προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, εκ των οποίων περίπου 730 άτομα στελεχώνουν Υπηρεσίες όπως η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών, η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων, οι Επισκευαστικές Βάσεις, η Υπηρεσία Συνδέσμων Διασωστών, καθώς και Διεθνείς Οργανισμούς και κρατικοί φορείς που συνδράμουν το έργο του(Ναυτικά Νοσοκομεία, Διαρκή Ναυτοδικεία, Μετοχικά Ταμεία, Frontex, Europol, Schengen, Γαλάζιο Ταμείο κ.ά. )

rodiaki.gr

Διαβάστε ακόμα