Εννέα συλλήψεις για το τραγικό δυστύχημα στο High Speed 5

fotia_highspeed_5__

Οι Αρχές συνέλαβαν εννέα άτομα για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο High Speed 5 στο Μώλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι. Από την φωτιά βρήκε τραγικό θάνατο ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος, μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ο τεχνικός ασφαλείας, ο πλοίαρχος, ο πρώτος μηχανικός, καθώς και έξι υπεύθυνοι επισκευαστικών συνεργείων που εργάζονταν στο ταχύπλοο. Με εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κατάστρωμα του πλοίου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το συμβάν, από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και παρακολούθησε την εξέλιξη και την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς. Εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το χαμό του άτυχου ναυτικού και τόνισε ότι το γεγονός αυτό, πρέπει να μας ενεργοποιήσει όλους.

Ο υπουργός έδωσε εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών που συνέβη το δυστύχημα και για τον άμεσο έλεγχο των εγγράφων αδειοδότησης των εκτελούμενων εργασιών.
Πρόθεση του υπουργού, είναι να ενεργοποιηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για τον αυστηρό έλεγχο του πλαισίου που διέπει την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων, την τήρηση της νομιμότητας και την αναζήτηση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση.

koutipandoras.gr

Διαβάστε ακόμα
Η Hellenic Seaways εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους της μεγάλης οικογένειας των ναυτικών της
Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων για την πυρκαγιά στο High Speed 5

Διαβάστε ακόμα