Εντοπίστηκε μεγάλο ημι-υποβρύχιο σκάφος με 3,5 τόνους κοκαΐνης! (video)

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού ανακοίνωσε μια ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στα ύδατα του Ανατολικού Ειρηνικού.

Η υπηρεσία εντόπισε και έθεσε υπό κράτηση ένα ημι-υποβρύχιο σκάφος που μετέφερε 3,5 τόνους κοκαΐνης στην περιοχή της Μπάχα της Καλιφόρνια, πολύ βορειότερα των ζωνών του λαθρεμπορίου υψηλής κυκλοφορίας στα ανοιχτά της Κεντρικής Αμερικής.

Την Πέμπτη, ο γραμματέας του ναυτικού του Μεξικού ανέφερε ότι ένα ημι-υποβρύχιο σκάφος εντοπίστηκε στις 27 Ιουνίου να πλέει από ένα περιπολικό αεροσκάφος στον Ειρηνικό ωκεανό. Για να συλλάβουν το παράνομο σκάφος στάλθηκαν σκάφη του ναυτικού με ελικόπτερα. Όταν οι ομάδες επιβίβασης κατέλαβαν και επιθεώρησαν το ημι-υποβρύχιο, διαπίστωσαν ότι περιείχε 186 συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού βάρους 3,5 τόνων!

Η ομάδα επιβίβασης συνέλαβε πέντε άτομα που επέβαιναν στο ημι-υποβρύχιο. Όλα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λα Παζ στη Μπάχα της Καλιφόρνια για ανάκριση.

Σύμφωνα με το Μεξικανικό Ναυτικό, το ημι-υποβρύχιο σκάφος ήταν μεγάλο και σχεδιασμένο για να μπορεί να έχει μια ασυνήθιστα μεγάλη εμβέλεια, σε σχέση με τα περισσότερα τέτοια σκάφη της κατηγορίας του.

Ήταν το μεγαλύτερο που εντοπίστηκε, τουλάχιστον από την αρχή της διοίκησης του Ομπραντόρ, με συνολικό μήκος 26 μέτρα, μεταφορική ικανότητα αρκετών τόνων και αυτονομία 20 ημερών. Για όλα αυτά το συγκεκριμένο θεωρείται ένα πολύ σημαντικό σκάφος για την μεταφορά ναρκωτικών.

Με εκτιμώμενη ταχύτητα πλεύσης 8 κόμβους, το σκάφος ήταν ικανό να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι άνω των 3.500 ναυτικών μιλίων. Θεωρητικά, αυτό είναι αρκετό για να φτάσει στο Σαν Ντιέγκο από τις περιοχές εξαγωγής της κοκαΐνης από την Κολομβία και τις ακτές του Ειρηνικού. Ποτέ δεν έχει εντοπιστεί ή αναφερθεί ένα ημί-υποβρυχιο να πραγματοποιεί ταξίδι σε αυτήν τη διαδρομή.

Ημι-υποβρύχια εντοπίζονται σπάνια στα ανοικτά των ακτών του Ειρηνικού του Μεξικού, και αυτό ήταν το πρώτο που βρέθηκε από το Μεξικανικό Ναυτικό φέτος. Η κύρια χρήση τους είναι να μεταφέρουν κοκαΐνη από τις ακτές της Κολομβίας στην Κεντρική Αμερική και συλλαμβάνονται τακτικά από περιπολίες της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ σε αυτήν την περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:
Βρέθηκε το μεγαλύτερο ημι-υποβρύχιο του κόσμου φορτωμένο με 100 εκατομμύρια δολάρια κοκαΐνης!

Διαβάστε ακόμα