Έως το 2015 και βλέπουμε…

aqua_maria_nel_lines_aktoploia_

Με γνωμοδοτική απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η ΝΕΛ θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια με τα πλοία «Ταξιάρχης» και «Aqua Maria στις γραμμές Λαύριο – Αι Στράτη – Λήμνο – Καβάλα και Λαύριο – Ψαρά – Μεστά. Ταυτόχρονα έως τις 31/12/2015 θα πρέπει να τα αντικαταστήσει με πολύ νεότερα, ενώ στο Θεόφιλος δόθηκε ένας χρόνος ζωής περισσότερος, μέχρι της 31/10/2016.

Το συμβούλιο απέρριψε το αίτημα της εταιρείας για τριετή ανανέωση, αλλά δεν έκανε δεκτό και το αίτημα των τοπικών φορέων Λέσβου, Λήμνου και Σάμου για άμεση αντικατάσταση. Οι δύο συμβάσεις των συγκεκριμένων γραμμών λήγουν το 2021.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η εταιρεία παίρνει για δεύτερη φορά παράταση για την αλλαγή των δύο πλοίων, οπότε τίποτα δεν αποκλείει ότι μπορεί να της χορηγηθεί και άλλη.

Αιτήματα φορέων

Τοπικοί φορείς της Σάμου και της Λήμνου, μιλώντας στο ΣΑΣ, εξέφρασαν τη έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η ΝΕΛ προχωρά σε πολλές ακυρώσεις δρομολογίων λόγω μηχανικών βλαβών ή προβλήματος με την τροφοδοσία καυσίμων και μίλησαν για υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου.

Παράλληλα ζήτησαν από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να μπουν καινούργια και νεότερα πλοία στις συγκεκριμένες γραμμές και να μην δοθεί άλλη παράταση στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Την Πειραιώς δείχνει η ΝΕΛ

« Οι κάτοικοι της Λήμνου και της Σάμου έχουν δίκιο, αλλά τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά με ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς που αρνείται τις υποχρεώσεις της προς τη ΝΕΛ», ισχυρίστηκε ο την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Αβραντίνης.

politischios.gr

Διαβάστε ακόμα