Επανεκκίνηση εξαγωγών με ελληνικό δεξαμενόπλοιο στη Hariga της Λιβύης

zoe

Το λιμάνι της Λιβύης Hariga είδε να καταφθάνει το πρώτο πετρελαιοφόρο, το με Ελληνική σημαία Minerva Zoe, μετά τον τερματισμό της απεργίας των Φρουρών Εγκαταστάσεων Πετρελαίου (Petroleum Facilities Guards-PFG) για καθυστερήσεις μισθών, την οποία ακολούθησε μια καταιγίδα που καθυστέρησε περαιτέρω την έναρξη των εργασιών στο μόνο εν λειτουργία εγχώριο λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου, αναφέρει το Reuters.

Η Minerva Zoe θα φορτώσει 725.000 βαρέλια πετρελαίου που προορίζονται για την Ιταλία, σύμφωνα με λιμενικούς αξιωματούχους.

Η εταιρεία Inchcape Shipping Services αναφέρει ότι το λιμάνι της Zuietina είναι επίσης μποτιλιαρισμένο από βιομηχανική δραστηριότητα, ενώ τα λιμάνια της ΡRas Lanuf (Rasco), Ras Lanuf ‘Harouge’, της Βεγγάζης και του Es Sider είναι κλειστά λόγω ένοπλων συγκρούσεων.

Τα λιμάνια βρίσκονται στη μέση μιας διαμάχης μεταξύ της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του πρωθυπουργού Abdullah al-Thinni, που ελέγχει το ανατολικό τμήμα της χώρας, και της αυτοαποκαλούμενης κυβέρνηση της “Λιβικής Αυγής” “Libya Dawn”, η οποία ελέγχει την πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη, και έχει επαναφέρει το παλαιό κοινοβούλιο και τα υπουργεία.

Διαβάστε ακόμα