Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Κυκλάδων-Κρήτης?

lefka_ori_anek_

Ένα πάγιο αίτημα των νησιωτών και των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, η επαναδραστηριοποίηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Κυκλάδων-Κρήτης, φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Cyclades24, που μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, κάνουν λόγο για δρομολόγηση πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή από την Blue Star Ferries από την αρχή της νέας χρονιάς (Ιανουάριος 2015).

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά ή τη ναύλωση του πλοίου “Λευκά Όρη” από την ANEK με σκοπό να το χρησιμοποιήσει σ’ αυτό το δρομολόγιο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σύρο-Νάξο-Σαντορίνη-Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου και των άλλων δύο νησιών, φέρνοντάς τα σε απευθείας σύνδεση με τη Βόρειο Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια και δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και εξυπηρέτησης των νησιωτών.

Διαβάστε ακόμα