Επάνοδος στα κέρδη για την Dryships του Οικονόμου

Dryships

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία DryShips Inc, ένας διεθνής φορέας παροχής υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών ξηρού φορτίου και πετρελαϊκών προϊόντων, καθώς και υπηρεσιών υπεράκτιων γεωτρήσεων βαθέων υδάτων μέσω της θυγατρικής της Ocean Rig UDW, ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 16,7 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σύγκριση με μια καθαρή ζημία 63,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο το 2013.

Ο εφοπλιστής είδε μια αύξηση 49% στα τριμηνιαία έσοδα, φτάνοντας τα 601,6 εκατ. δολάρια, η πλειονότητα των οποίων ήρθε μέσω των συμβάσεων γεώτρησης της Ocean Rig.

Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 300,2 εκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σύγκριση με 174,8 εκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του 2013.

Ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πετύχει την αναχρηματοδότηση των μετατρέψιμων ομόλογων μας την 1η Δεκεμβρίου. Η πρόσφατη επιτυχημένη προσφορά μετοχών απέφερε 333,7 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα για την εταιρεία. Αυτή η προσφορά μετοχών, οι πιστωτικές διευκολύνσεις από την Nordea Bank και την ABN AMRO και η μη εξασφαλισμένη πιστωτική γραμμή ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ocean Rig, καλύπτουν τα 700 εκατομμύρια δολάρια των εκκρεμών χρέων”.

Σύμφωνα πάντα με τον Γ. Οικονόμου η ρευστότητα τους έχει επηρεαστεί θετικά από τις καλύτερες επιδόσεις στις αγορές τάνκερ, ιδιαίτερα στους τομείς των Suezmax και των Aframax που εξακολουθούν να αποδίδουν πάνω από τις προσδοκίες για αυτή την εποχή του έτους. Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει μια έκρηξη στα αποθέματα σε ρευστό από το πρόσφατο μέρισμα που ανακοίνωσε η Ocean Rig, από το οποίο αναμένεται να λάβει περίπου 14,8 εκατ δολάρια, στις 11 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τις αγορές ξηρού φορτίου, ο Γ. Οικονόμου πιστεύει ότι ήδη εξελίσσεται η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη των ναύλων και πιστεύει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια βιώσιμη ανάκαμψη στις τιμές ναυλώσεων μέχρι το 2015. “Η άποψή μας επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα από τα προθεσμιακά επιτόκια τσάρτερ και τις τιμές του ενεργητικού που διατηρούνται ελαστικές, καταδεικνύοντας τις θετικές προσδοκίες της αγοράς. Η Dryships έχει ένα μεγάλο ποσό έκθεσης στην spot αγορά και βρίσκεται, συνεπώς, στη μοναδική θέση να επωφελείται πλήρως από την αναμενόμενη ανάκαμψη των τιμών στα τσάρτερ”, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα