ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατροπή πλοίου στη μαύρη θάλασσα το οποίο μετέφερε 14.600 πρόβατα [βίντεο]

Φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε 14.600 πρόβατα ανατράπηκε και βυθίστηκε στο λιμάνι Midia στη Ρουμανία.Το μισό καράβι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Και τα 22 μέλη του πληρώματος, όλοι Σύριοι, διασώθηκαν.

Τα περισσότερα ζώα εγκλωβίστηκαν και πνίγηκαν ενώ από θαύμα οι αρχές και τα σωστικά πλοία διέσωσαν κάποια λίγα που βρέθηκαν να κολυμπάνε γύρω από το πλοίο.

Όλο και περισσότερες διαμαρτυρίες ακούγονται από την διεθνή κοινότητα για τέτοιου είδους πλοία, τα οποία πλέουν στη μεσόγειο και στη μέση Ανατολή, και τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες μεταφέρονται ή τα μεταχειρίζονται τα πληρώματα και οι εμπλεκόμενες εταιρείες.

Μια τέτοια σφαγή των ζώων είναι μια τρομακτική τραγωδία. Αυτοί οι φοβεροί μεταφορείς ζώων στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, θάλαμοι βασανιστηρίων για βοοειδή που φέρνουν, είναι ένας επιπλέων εφιάλτης, αλλά τίποτα δεν αλλάζει μέχρι στιγμής, παρά τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες και τις διαμαρτυρίες κατά της απάνθρωπης σκληρότητας τέτοιων πλοίων, πληρωμάτων και εμπλεκόμενων εταιρειών.

Υπάρχουν πολλοί θαλάσσιοι μεταφορείς ζώων που προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες και φροντίδα για τα ζώα που μεταφέρουν. Τα πλοία αυτά βρίσκονται τακτικά στα λιμάνια της Αυστραλίας και της Νότιας Αμερικής με αυστηρό υγειονομικό έλεγχο.