Επενδύσεις 639 εκ. δολ. από Έλληνες για νέα πλοία

ependiseis_se_nea_ploia_

Περιορισμένη ήταν τον περασμένο Ιούλιο η δραστηριότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών στον τομέα των νέων κατασκευών καθώς εκτιμάται ότι γενικότερα θα υπάρξει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους μια κάμψη στις νέες παραγγελίες.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny τον περασμένο μήνα οι Έλληνες πλοιοκτήτες τοποθέτησαν παραγγελίες μόλις για 12 πλοία κάνοντας επενδύσεις συνολικού ύψους 639 εκατομ. $.

Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 54% σε σχέση με τον Ιούνιο, οπότε είχαν τοποθετηθεί παραγγελίες για 26 πλοία και κατά 43% σε σχέση με τον περυσινό Ιούλιο, οπότε είχαν γίνει παραγγελίες για 21 πλοία.

Να σημειωθεί ότι η κάμψη στις παραγγελίες για νεότευκτα πλοία αποτυπώνεται και σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς συνολικά τοποθετήθηκαν τον Ιούλιο παραγγελίες για 209 πλοία, λιγότερες κατά 23% από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες πλοίων οι Έλληνες προτίμησαν τα δεξαμενόπλοια καθώς τοποθετήθηκαν παραγγελίες για 6 πλοία, οι 2 αφορούσαν φορτηγά- χύδην ( bulk carriers) και 4 υγραεριοφόρα.
Οι ελληνικές εταιρείες που στράφηκαν, τον περασμένο μήνα, προς τις ναυπηγικές εσχάρες ήταν:
• Η Chartworld Shipping που τοποθέτησε παραγγελία για δύο μεγάλα bulk carriers.
• Η Maran Tankers που τοποθέτησε παραγγελία για 4 μεγάλα δεξαμενόπλοια.
• Η Polembros Shipping με παραγγελία για δύο μεσαίου μεγέθους δεξαμενόπλοια. Και
• Η Brave Maritime με παραγγελία για 4 μικρής χωρητικότητας υγραεριοφόρα (LPG)

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα