Επιλέχθηκαν οι κατασκευαστές της αναβαθμισμένης Διώρυγας του Σουέζ

suez_canal_

Μια κοινοπραξία της Royal Boskalis Westminster έκλεισε μια συμφωνία για την κατασκευή τμήματος της “νέας” Διώρυγας του Σουέζ.

Η σύμβαση αξίζει 1,5 δις δολάρια και θα μοιραστεί ισόποσα μεταξύ των τεσσάρων εταίρων, στους οποίους εκτός της Boskalis περιλαμβάνονται οι Van Oord, NMDC και Jan de Nul.

Η αναβαθμισμένη Διώρυγα του Σουέζ ουσιαστικά αναφέρεται στην κατασκευή ενός παράλληλου κομματιού στις υπάρχουσες πλωτές οδούς που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση και την εμβάθυνση των υφιστάμενων τμημάτων.

Η σύμβαση της Boskalis περιλαμβάνει την κατασκευή του παράλληλου τμήματος του καναλιού, με μήκος περίπου 50 χιλιόμετρα, καθώς και την διεύρυνση και εμβάθυνση ενός αριθμού υφιστάμενων τμημάτων σε βάθος 24 μέτρων.

Η πλειοψηφία των δραστηριοτήτων εκβάθυνσης για την επέκταση κανάλι θα εκτελεστούν με 17 βυθοκόρους. Σύμφωνα με την Boskalis, το έργο πρόκειται να ξεκινήσει αργότερα εντός του έτους και αναμένεται να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2015.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση η Κοινοπραξία Consortium Dredging International (αποτελούμενη από τη Βέλγικη DΕΜΕ Group και την αμερικάνικη Great Lakes Dredge & Dock Co) δήλωσε ότι είχε κλείσει επίσης μια συμφωνία με την Αίγυπτο, αξίας 540 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην κοινοπραξία έχει ανατεθεί η αποστολή να εμβαθύνει και να διευρύνει τον δυτικό κλάδο της διώρυγας του Σουέζ στη Μεγάλη Πικρή Λίμνη, στο Deversoir Reach και στο Kabreet Reach.

Μέσα στις εργασίες περιλαμβάνονται η διαπλάτυνση και η εμβάθυνση της διώρυγας του Σουέζ, μέχρι ενός μήκους 25 km και μέχρι το βάθος των 24 μέτρων αντίστοιχα.

Οκτώ συνολικά βυθοκόροι μαζί με τον βοηθητικό εξοπλισμό, θα χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιηθεί η εργασία. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως.

Στις αρχές Αυγούστου η Αίγυπτος ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 8.4 δις δολάρια για να δημιουργήσει μια παράλληλη πλωτή οδό στην διώρυγα του Σουέζ, έτσι ώστε να μειωθεί ο μέγιστος χρόνος αναμονής ενός πλοίου από τις 11 ώρες στις τρεις.

Η Διώρυγα του Σουέζ για την Αίγυπτο είναι μια από τις κύριες πηγές άντλησης ξένου συναλλάγματος. Τα έσοδα της υπολογίζονται σε 5 δις δολάρια ετησίως για την αιγυπτιακή οικονομία.

Διαβάστε ακόμα