Επιστρέφει Ελλάδα το δεξαμενόπλοιο της Aegean μεταφέροντας τα πτώματα των δύο ναυτικών

Oil-Tanker

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Το ελληνικό δεξαμενόπλοιο που βομβαρδίστηκε από πολεμικό αεροσκάφος της Λιβύης στις 4 Ιανουαρίου, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ντέρνα, είναι αυτή τη στιγμή στο δρόμο της επιστροφής προς την Ελλάδα, μεταφέροντας τα πτώματα των δύο ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση.

Απαράδεκτος ο τραγικός θάνατος έλληνα ναυτικού στη Λιβύη!

Ένας 29χρονος Έλληνας και ένας Ρουμάνος ναυτικός σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν, όταν το χωρητικότητας 28.610 DWT Δ/Ξ ARAEVO, που ανήκει και λειτουργεί από την Aegean Shipping Management και είναι ναυλωμένο από τη την Κρατική Εταιρεία Πετρελαιοειδών της Λιβύης, χτυπήθηκε με δύο βόμβες.

Κατά τη στιγμή της επίθεσης, το Δ/Ξ ARAEVO μετέφερε 12.600 τόνους πετρελαίου, με πλήρωμα είκοσι έξι ατόμων επί του σκάφους, εκ των οποίων τρεις ήταν Έλληνες, είκοσι ένα Φιλιππινέζοι και δυο Ρουμάνοι.

Το βομβαρδισμένο δεξαμενόπλοιο άφησε τη Λιβύη χθες το πρωί, και αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα σήμερα, ταξιδεύοντας με μειωμένη ταχύτητα και χωρίς να ρυμουλκείται από άλλα πλοία, δήλωσε ο Ηλίας Σύρρος της Aegean Shipping Management στο IHS Maritime.

Οι δύο τραυματίες ναυτικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην Ντέρνα, με έναν από αυτούς να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη:

Η AEGEAN διαψεύδει τα περί μη συμμόρφωσης του «Araevo»

Συγγνώμη ζήτησε η Λιβύη για τον θάνατο του 29χρονου Έλληνα Ναυτικού

Διαβάστε ακόμα