Επίθεση από drone δέχτηκε δεξαμενόπλοιο Aframax της ELETSON

Επίθεση από drone δέχτηκε το δεξαμενόπλοιο CAMPO SQUARE το οποίο διαχειρίζεται η ELETSON στην Αραβική θάλασσα στις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Διαβάστε την επίσημη δήλωση από την ELETSON:

17 Φεβρουαρίου 2023

Δήλωση στα μέσα ενημέρωσης

CAMPO SQUARE

«Η Eletson επιβεβαιώνει ένα περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη το υπό διαχείριση από εμάς πλοίο, το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρεάιου CAMPO SQUARE με σημαία Λιβερίας.

Το πλοίο, κενό φορτίου σε ταξίδι με έρμα, χτυπήθηκε από εναέριο αντικείμενο ενώ βρισκόταν στην Αραβική Θάλασσα περίπου 300 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ινδίας και του Ομάν στις 10 Φεβρουαρίου 2023, περίπου στις 2230 GMT.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τόσο το πλοίο όσο και το πλήρωμα είναι ασφαλή και προχωρούν σύμφωνα με το προγραμματισμένο πέρασμα. Υπάρχουν μικρές ζημιές στο πλοίο.
Έχουμε προβεί στις απαραίτητες κοινοποιήσεις προς τις αρμόδιες αρχές».

Αρχική είδηση:

Το δεξαμενόπλοιο Aframax CAMPO SQUARE φέρεται να δέχθηκε επίθεση από ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, στην Αραβική Θάλασσα. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό και άλλες πηγές, το δεξαμενόπλοιο υπέστη κάποιες απροσδιόριστες ζημιές. Ήταν εν πλω από τη Σιγκαπούρη προς τη Φουτζέιρα, με έρμα, βγήκε εκτός AIS στις 11 Φεβρουαρίου, επανεμφανίστηκε στις 13 Φεβρουαρίου κοντά στη Φουτζέιρα και βγήκε και πάλι εκτός.

Διαβάστε ακόμα