Σοκαριστικό βίντεο με επίθεση του ισπανικού ναυτικού σε σκάφη της Greenpeace!

aa

Σε μια αποφασιστική επιθετική κίνηση, το Σάββατο το πρωί, φουσκωτά σκάφη του ισπανικού Ναυτικού συγκρούστηκαν επανειλημμένα με διαδηλωτές της Greenpeace στα ανοικτά των Καναρίων Νήσων. Οι ακτιβιστές διαδήλωναν κατά μιας εκστρατείας υπεράκτιας γεώτρησης της εταιρείας Repsol που χρησιμοποιούσε το πλωτό γεωτρύπανο Rowan Renaissance.

Στο παρακάτω βίντεο που κυκλοφόρησε από την Greenpeace, φαίνεται ότι ως αποτέλεσμα της επιχείρησης μια ακτιβίστρια απέκτησε ένα σπασμένο πόδι.

Μια πηγή ανέφερε πως οι ακτιβιστές της Greenpeace πλησίασαν το Rowan Renaissance νωρίς το πρωί πάνω σε τρεις βάρκες με το ισπανικό ναυτικό να τους κυνηγά.

Οι επιθετικές κινήσεις εναντίον των πλοίων της Greenpeace από τους Ισπανούς φαίνονται να αποτελούν μια προσπάθεια να καταστρέψει τις μηχανές των σκαφών της Greenpeace και να εμποδίσει τους ακτιβιστές από την επιβίβαση στην πλωτή εξέδρα.

video_sok

Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, ένα από τα πλοία της Greenpeace κατάφερε να ξεφύγει και κατευθύνθηκε προς το πλωτό γεωτρύπανο με προθέσεις, όπως φαίνεται, να επιβιβαστεί σ’ αυτό.

Αν και δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή, οι τραυματισμοί που υπέστη η ιταλικής υπηκοότητας ακτιβίστρια της Greenpeace, συνέβησαν αφότου πετάχτηκε εκτός του σκάφους και χτυπήθηκε από έναν έλικα.

Το ισπανικό ναυτικό αναγνωρίζει το περιστατικό και έσπευσε να επισημάνει ότι όλοι οι έλικες των σκάφων τους έχουν προστατευτικό κάλυμμα σε αντίθεση με τα σκάφη των ακτιβιστών της Greenpeace.

Η τραυματισμένη ακτιβίστρια απομακρύνθηκε από το σημείο μέσω ελικοπτέρου και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Καναρίων Νήσων.

Διαβάστε ακόμα