Επιβατηγό καταμαράν βούλιαξε – 33 επιβάτες διασώθηκαν (Photo)

Την Κυριακή, σχεδόν 33 τουρίστες διασώθηκαν από την θάλσσα μετά τη βύθιση του καταμαράν με το οποίο έκαναν περιήγηση στα αξιοθέατα στα ανοιχτά του λιμανιού της Καρχηδόνας, στην Ισπανία.

Περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής, περαστικοί κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Καρχηδόνας για να αναφέρουν ότι το τουριστικό σκάφος Olé Cuarto υπέστη ζημιά.

Πολλά παραπλέοντα σκάφη – συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον τριών ρυμουλκών – ανταποκρίθηκαν αμέσως και ξεκίνησαν τη διάσωση των 33 επιβατών, οι οποίοι επιβιβάστηκαν όλοι σε αυτά με ασφάλεια μέχρι τις 1730.

Η ισπανική υπηρεσία διάσωσης Salvamento Maritimo έστειλε επίσης τρία δικά της σκάφη διάσωσης και ένα σκάφος του Ερυθρού Σταυρού στο σημείο, μαζί με ένα ελικόπτερο. Διεξήγαγαν επίσης καταγραφή όλων των επιβατών και του πληρώματος για να διασφαλίσουν ότι όλοι είχαν διασωθεί και ότι δεν υπάρχουν άλλοι επιζώντες μέσα στο σκάφος ή κοντά σε αυτό.

Οι τουρίστες που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον κοντινό τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Verdad, 14 από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία και μώλωπες.

“Καθόμασταν και ξαφνικά ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος, σαν να έσπασε πλαστικό. Και είδαμε ότι το πλοίο είχε σπάσει στη δεξιά πλευρά. Μετά βυθιζόταν”, είπε η επιβάτιδα María Ángeles Balaguer στο τοπικό πρακτορείο La Verdad.

Το καταμαράν Olé Cuarto χρησιμοποιήθηκε ως πλοίο περιήγησης στο λιμάνι της Καρταγένας, κάνοντας συνήθως σε καθημερινή βάση κρουαζιέρες διάρκειας 45 λεπτών. Η αιτία της βύθισης του σκάφους δεν είναι γνωστή και τα συντρίμιά του θα μεταφερθούν για έρευνα.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα