Έρχεται το e-ticket στα πλοία από το επόμενο καλοκαίρι

aktoploia_e_ticket_

Στην ηλεκτρονική εποχή περνάει η ελληνική ακτοπλοΐα με την επικείμενη εφαρμογή του e-ticket, που θα καθιερωθεί από την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το μέτρο του e-ticket περιλαμβάνεται σε μια σειρά δράσεων του υπουργείου Ναυτιλίας με στόχο αφενός την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και αφετέρου τον εξορθολογισμό και τη μείωση του λειτουργικού κόστους της ακτοπλοΐας, αλλά και την τόνωση της εμπορικής – επιβατικής κίνησης.

Ετσι, οι ταξιδιώτες από την επόμενη τουριστική σεζόν θα μπορούν να βγάζουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους μέσω υπολογιστή, ή έξυπνων κινητών. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέσω του κινητού τους ή του υπολογιστή τους το barcode του εισιτηρίου τους, το λεγόμενο boarding pass, και θα γλιτώνουν τη χρονοβόρα διαδικασία του τουριστικού πρακτορείου για την παραλαβή των εισιτηρίων τους.

Αντιθέτος, τώρα, ο κωδικός τους θα σκανάρεται ηλεκτρονικά, θα επιβεβαιώνεται στο πλοίο και στο εξής δεν θα χρειάζεται να έχουν μαζί το εισιτήριό τους εκτυπωμένο.

defencenet.gr

Διαβάστε επίσης
Καθιερώνεται και στην ακτοπλοΐα το e-ticket

Διαβάστε ακόμα