Έρχονται κι άλλα container ships «γίγαντες»της MSC

msc_oscar_

To μεγαλύτερο κοντέινερσιπ παγκοσμίως, το MSC Oscar, πρόκειται σύντομα να συνοδευτεί από το αδελφό πλοίο του MSC Oliver, τον Απρίλιο του 2015 και στη συνέχεια από τα υπόλοιπα της οικογένειας κατά τους προσεχείς μήνες.

Το πλοίο, με μέγεθος ίσο με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, 395,4 μέτρα σε μήκος, είναι σε θέση να μεταφέρει 35% περισσότερο φορτίο, ενώ προχώρα σε ίδιο ποσοστό μείωσης των εκπομπών CO2.

Όπως τονίζεται από τον Diego Aponte, διευθύνων σύμβουλο της Mediterranean Shipping Company (MSC), σε μια συνέντευξη του στο CNN, το MSC Oscar είναι το πλοίο με την καλύτερη απόδοση παγκοσμίως.

Η επένδυση σε ένα στόλο είκοσι πλοίων τέτοιου μεγέθους έχει νόημα λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της οικονομίας κλίμακας. Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα σε σχέση με το πόσα πολλά λιμάνια μπορούν να φιλοξενήσουν πραγματικά τέτοια γιγάντια πλοία.

Το μεγαλύτερο κοντέινερσιπ στον κόσμο αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι από την Ασία στα ευρωπαϊκά μεγάλα λιμάνια, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτούς τους κολοσσούς των θαλασσών.

Παρ ‘όλα αυτά, όπως αναφέρεται στη συνέντευξη, κανένα από τα λιμάνια των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές για να το πράξουν.

Διαβάστε ακόμα