Έσπασε ο κάβος σε πλοίο στη Μελβούρνη και προσέκρουσε στην προβλήτα! (Video)

To επιβατηγό Ro-Ro φορτηγό πλοίο Spirit of Tasmania 2 έπεσε πάνω σε μια αποβάθρα της Μελβούρνης αφού πρώτα έσπασε ο κάβος του κατά τη διάρκεια μιας έντονης καταιγίδας που ξέσπασε στην πόλη σήμερα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι έφτασαν περίπου τα 90 χλμ/ώρα γύρω στις 18:00 και προκάλεσαν το σπάσιμο των σχοινιών πρόσδεσης κι έπειτα τη σύγκρουση του φέρυ με την γέφυρα των αυτοκινήτων στην προβλήτα. Το πλοίο άρχισε να παρασύρεται προς τη στεριά και καταστράφηκε η ράμπα επιβίβασης του. Το πλοίο στη συνέχεια έγειρε σε κλίση 90 μοιρών προς την προβλήτα. Λίγο μετά τις 7 μ.μ. τοπική ώρα, το πλοίο τραβήχτηκε πίσω στη θέση τους κοντά στις αποβάθρες από ορισμένα ρυμουλκά.

Οι επιβάτες αποκλείστηκαν στο πλοίο κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ήταν αδύνατη η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων, λόγω των ζημιών στην γέφυρα.

Spirit_of_tasmania2_espase_kavos2
Από την πλευρά του, το Spirit of Tasmania 1, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος στο Devonport δεν θα πλεύσει προς τη Μελβούρνη μέχρι την ολοκλήρωση μιας αξιολόγησης από έναν μηχανικό για τις ζημίες στη Μελβούρνη.

Μόλις εκτιμηθεί το μέγεθος της βλάβης θα ληφθεί η απόφαση εάν το πλοίο θα πλεύσει από το Ντέβονπ.

Παρακολουθήστε το Video από το περιστατικό:

https://www.youtube.com/watch?v=_pwmI8ffZYw

Διαβάστε ακόμα