Ετοιμάζεται η πρώτη ρώσικη τριάδα τάνκερ ανεφοδιασμού LNG

lng_

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

H Ρωσική LNG-Gorskaya LLC έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο με την συμπατριώτισσα της ναυπηγική εταιρεία United Shipbuilding Corporation (USC) για την κατασκευή των πρώτων τριών ρώσικων τάνκερ ανεφοδιασμού καυσίμων LNG.

Η παραγγελία αποτελεί μέρος ενός σχεδιασμού για την παραγγελία έως και 9 μονάδων ανεφοδιασμού καυσίμων που προορίζονται για την παροχή καυσίμου από μια μονάδα παραγωγής LNG που κατασκευάζεται στον σταθμό Gorskaya κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Η μονάδα παραγωγής αναμένεται να έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 1,26 εκατομμυρίων τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Τα τρία τάνκερ με χωρητικότητα 7.300 cbm το καθένα, έχουν συνολική αξία ύψους 5,67 δις RUB (περίπου 106 εκατ. δολάρια) και προγραμματίζονται για παράδοση το 2017.

Τα πλοία που θα διαθέτουν μια σειρά καινοτόμων λύσεων, όπως η τεχνολογία αποθήκευσης GTT LNG.

Η LNG-Gorskaya LLC σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το στόλο ανεφοδιασμού LNG να παραδίδει LNG στους Ευρωπαίους καταναλωτές και για να αποθηκεύει πλοία στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου της Φινλανδίας.

Εκτός από την πλωτή μονάδα LNG και τα πλοία ανεφοδιασμού, το έργο στοχεύει στην κατασκευή προβλήτας, εξέδρας φόρτωσης και αγωγού φυσικού αερίου, καθώς και στη δημιουργία πολλών τερματικών σταθμών LNG στη Φινλανδία, τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Το βιομηχανικό συγκρότημα αναμένεται να ξεκινήσει εργασίες και να αρχίσει να πουλά LNG από το τέλος του 2017.

Διαβάστε ακόμα