Έξι αγνοούμενοι από σύγκρουση ελληνικού τάνκερ με κινεζικό ψαράδικο

australis_chandris
Το Ελληνικό πλοίο VLCC Australis που ανήκει στην ελληνική εταιρεία Chandris Hellas συγκρούστηκε με ένα κινέζικο αλιευτικό σκάφος στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, το οποίο και βυθίστηκε.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή το βράδυ, 50 ναυτικά μίλια ανοιχτά τυο Zhoushan, και είχε ως αποτέλεσμα έξι μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους Zhe Ling Yu 91.002 να πέσουν στη θάλασσα και να αγνοούνται.

Το χωρητικότητας 299,095 DWT και μήκους 329 μέτρων Australis είχε αφήσει το λιμάνι της Ningbo και έπλεε προς τη Σιγκαπούρη, όταν διασταυρώθηκε με το χωρίς κατάλληλη σήμανση αλιευτικό πλοίο σε συνθήκες κακής ορατότητας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο δεν είχε χρόνο για ελιγμούς προς αποφυγήν της σύγκρουσης, καθώς ο αξιωματικός υπηρεσίας είδε το μικρό σκάφος στην τελευταία στιγμή.

Οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν μια επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης μεγάλης κλίμακας με την συμμετοχή δυτών, πολεμικών πλοίων, ελικοπτέρων και άλλων εμπορικών πλοίων, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη. Τα κοντινά πλοία και το ναυτικό ειδοποιήθηκαν να συμμετάσχουν και αυτά στις επιχειρήσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Το κατασκευής 2003 VLCC, έχει επίσης προσχωρήσει αρχικά στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ τέθηκε υπό κράτηση στο αγκυροβόλιο στα ανοικτά του Wenzhou, μετά τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων.

Διαβάστε ακόμα