Έξι gas carriers διπλού καυσίμου στον στόλο της Capital

Η Capital Product Partners, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, επεκτείνει περαιτέρω τον στόλο της στον τομέα του φυσικού αερίου, με την παραγγελία έξι medium gas carriers (MGCs) διπλού καυσίμου.

Η συνολική αξία της παραγγελίας ανέρχεται σε 756 εκατομμύρια δολάρια, αλλά περιλαμβάνει την τιμή των τεσσάρων liquified CO2 multi-gas carriers, που παραγγέλθηκαν προηγουμένως. Οι παραδόσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2026 και του τρίτου τριμήνου του 2027. Για να διευκολύνει την παραγγελία, η εταιρεία ανακατανέμει τα ακαθάριστα έσοδα, μετά την αποπληρωμή του χρέους, από την πώληση επτά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που πωλήθηκαν μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2024, που ανέρχονται συνολικά σε 182.5 εκατομμύρια δολάρια μαζί με άλλα μετρητά. Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα αντληθούν από τη χρηματοδότηση χρέους.

Να σημειωθεί ότι από τα 10 πλοία, τα οκτώ παραγγέλθηκαν στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hyundai Mipo, τέσσερα MGCs, χωρητικότητας 45.000 κυβικών μέτρων για 78.1 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο και τα τέσσερα LCO2 carriers, χωρητικότητας 22.000 κυβικών μέτρων για 78.2 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο. Τα υπόλοιπα δύο MGCs παραγγέλθηκαν από την κινεζική CIMC Sinopacific Offshore & Engineering, έχουν χωρητικότητα 40.000 κυβικών μέτρων και παραγγέλθηκαν για 65,3 εκατομμύρια δολάρια ανά πλοίο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αυξήσει το αποτύπωμά της στους τομείς του συμβατικού φυσικού αερίου και της ενεργειακής μετάβασης του φυσικού αερίου, διατηρώντας παράλληλα την κύρια εστίασή της στο LNG με έναν αναμενόμενο στόλο 18 LNG carriers έως το 2027.

maritimes.gr

Διαβάστε ακόμα