Έξοδος της Aegean από την αγορά της Σιγκαπούρης

Η Aegean Bunkering Pte Ltd ανακοίνωσε την Παρασκευή πως πραγματοποίησε την έξοδό της από την μεγαλύτερη αγορά ναυτιλιακών καυσίμων παγκοσμίως, αυτήν της Σιγκαπούρης, αφού παρέδωσε τις προμήθειες της και τις άδειες χειριστών σκαφών της.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι θα σταματούσε να λειτουργεί τις επιχειρήσεις της ανεφοδιασμού καυσίμων στην Σιγκαπούρη, έπειτα από έντονη εμπορική πίεση που συνάντησε. Η πίεση αυτή βασιζόταν αφενός στον σκληρό ανταγωνισμό της αγοράς στην Σιγκαπούρη και αφετέρου στις αυστηρές πολιτικές που υιοθέτησε η πόλη σε σχέση με τον συγκεκριμένο τομέα. Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις της “η διοίκηση έκρινε ότι οι πόροι της εταιρείας μπορούν να αξιοποιηθούν περισσότερο κερδοφόρα αλλού”.

Το τελευταίο διάστημα η Aegean είχε βάλει με επιτυχία σε εφαρμογή τα σχέδιά της για επέκταση στην αγορά της Γερμανίας, και συγκεκριμένα στο Κίελο, έπειτα απο την επιτυχία της στο Αμβούργο και στο Ροστόκ. Μέσα στα σχέδια της εταιρίας είναι και ανάπτυξη νέων σταθμών φυσικής προμήθειας, σε νέες γεωγραφικές περιοχές που αναμένεται να ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια του 2018.

Η Aegean Bunkering με έδρα την Ελλάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα της Ναυτιλιακής Αρχής του Λιμανιού της Σιγκαπούρης (Maritime and Port Authority of Singapore, MPA) ήταν τον τελευταίο χρόνο η 20ή μεγαλύτερη εταιρία φυσικού εφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων στην Σιγκαπούρη από τις συνολικά 55.

Διαβαστε επίσης: Έκλεισαν 6 εταιρείες της Aegean στην Σιγκαπούρη

Διαβάστε ακόμα