Τρομακτική στιγμή: Φάλαινες επιτέθηκαν και βούλιαξαν ιστιοπλοϊκό σκάφος στον Ατλαντικό! (Φωτογραφίες)

Σε μια στιγμή φρίκης, τα μέλη του πληρώματος ενός ιστιοπλοϊκού σκάφους που βρισκόταν στον Ατλαντικό παρακολούθησαν φάλαινες όρκες μήκους 25 ποδιών να περιφέρονται γύρω από αυτό και να επιτίθενται.

Τα θαλάσσια θηλαστικά επιτέθηκαν στο γαλλικό σκάφος στα ανοικτά των ακτών της Πορτογαλίας την περασμένη εβδομάδα. Πραγματοποίησαν ανελέητη επίθεση για 45 λεπτά προτού τελικά το βυθίσουν.

Το πλήρωμα έπλεε βόρεια των ακτών του Πόρτο όταν οι μαινόμενες φάλαινες έκαναν τον κύκλο του σκάφους και άρχισαν να το εμβολίζουν και να καταστρέφουν το πηδάλιο του. Το σκάφος των 12 μέτρων γέμισε γρήγορα με νερό από τις ζημιές που προκάλεσαν οι αδυσώπητες φάλαινες.

Ο Έλιοτ Μπόγιαρντ, ο κυβερνήτης του σκάφους, είπε στο TF1 ότι ήταν στο τιμόνι και ότι υπήρχε μία τρομερή πρόσκρουση του σκάφους καθώς σχεδόν επτά όρκες συνέχιζαν να επιτίθενται. Πλάνο δείχνει ένα από τα μέλη του πληρώματος ξαπλωμένο στην πλημμυρισμένη καμπίνα, ζητώντας βοήθεια από την ακτοφυλακή.

Ευτυχώς, οι φάλαινες δεν επιτέθηκαν στην σωσίβια σχεδία που χρησιμοποίησαν οι ναυαγοί για να σωθούν. Το πλήρωμα κατάφερε να φτάσει στη στεριά με ασφάλεια.

Ερευνητές κατέγραψαν πρόσφατα μια έξαρση των επιθέσεων όρκας κατά μήκος των ακτών της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Υπήρξε προηγουμένως ειδοποίηση να παραμείνουν στο λιμάνι τη νύχτα, όταν βίντεο έδειχναν μαινόμενες φάλαινες που προσπαθούσαν να ανατρέψουν βάρκες.

Διαβάστε ακόμα