Φεύγει το καμένο πλοίο KONGE από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου

konge_kameno_fortigo_ploio_

Έφθασε επί τέλους και η απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την τύχη του «καμένου» τσιγαράδικου KONGE, που στοιχειώνει το λιμάνι του Αγίου Νικολάου, από τον Φλεβάρη του 2012 η οποία δικαιώνει την ενάγουσα εταιρεία που διεκδικούσε 25.000 ευρώ από την πλοιοκτήτρια.

Έτσι αναμένεται σύντομα η εκποίηση του σκάφους σαν παλιοσίδερα, και η απομάκρυνσή του από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Τι θα γίνει όμως αν ο σχετικός πλειστηριασμός δεν είναι ευνοϊκός και δεν αποφέρει στην εταιρεία τα χρήματα που περιμένει; Φαίνεται πως τότε θα υπάρξει καθυστέρηση, αφού η διαδικασία του πλειστηριασμού θα αρχίσει από την αρχή.

Πάντως από μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, αποστέλλεται επιστολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο της ενάγουσας εταιρείας, με την οποία ζητείται να καθοριστεί ακριβές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης του πλοίου.

Για την ιστορία να πούμε πως πριν δυο χρόνια περίπου, χάσαμε την ευκαιρία να το ξεφορτωθούμε, αφού υπήρξε απόφαση για μετακίνησή του στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα είχε έλθει και το ρυμουλκό που θα το μετέφερε. Όμως η γραφειοκρατική προσήλωση στη λεπτομέρεια, αξιωματούχου που είχε λόγο στην επιχείρηση, παρά τις εκκλήσεις των υπόλοιπων που συμμετείχαν στο εγχείρημα, καθυστέρησε τον απόπλου, με αποτέλεσμα στις λίγες ώρες της καθυστέρησης, να φθάσει και δικαστική απόφαση με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε πάρει η εταιρεία. Μετά απ’ αυτό φυσικά κανείς δεν μπορούσε να μετακινήσει το κουφάρι.

Ελπίζουμε πάντως, η διαδικασία να τελειώσει σύντομα, πριν τις μεγάλες φουρτούνες του χειμώνα.

«Konge»

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2012 φωτιά εκδηλώθηκε στο φορτηγό πλοίο «Konge» σημαίας Μολδαβίας ενώ αυτό έπλεε βορειοανατολικά της Λήμνου.
Το πλοίο το οποίο ήταν φορτωμένο με τσιγάρα είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με πλήρωμα πέντε αλλοδαπούς και τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τη συνδρομή του οποίου τέθηκε σε ετοιμότητα δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή, ενώ κινητοποιήθηκαν ναυαγοσωστικό σκάφος, πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ελικόπτερο superpuma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο αργότερα το ελικόπτερο παρέλαβε τα πέντε μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν εγκαταλείψει το φορτηγό πλοίο, με την βοηθητική του λέμβο και τα μετέφερε με ασφάλεια στην Λήμνο.

fwtia_se_fortigo_ploio_

Mε πληροφορίες από το limniakifoni.gr

Διαβάστε ακόμα