Φιλιππινέζος ναυτικός ομολόγησε ότι μαχαίρωσε θανάσιμα ένα μέλος του πληρώματος

Ένας Φιλιππινέζος ναυτικός βρίσκεται αντιμέτωπος με ισόβια φυλάκιση στις ΗΠΑ επειδή μαχαίρωσε θανάσιμα έναν ομοεθνή συνάδελφό του, σε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC όταν αυτό βρισκόταν περίπου 80 ναυτικά μίλια από τη Νότια Καλιφόρνια στις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο ναυτικός Michael Dequito Monegro, 43 ετών, ομολόγησε την ενοχή του σε μια κατηγορία για τη διάπραξη πράξης βίας εναντίον ατόμου σε πλοίο που είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο την ασφαλή ναυσιπλοΐα.

Ο Μονέγκρο εργαζόταν ως ναυτικός στο MSC Ravenna, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Λιβερίας, βάρους 153.000 τόνων, τη στιγμή της επίθεσης. Στην ομολογία του περιγράφει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του θανατηφόρου μαχαιρώματος, το οποίο έγινε μπροστά στα άλλα μέλη του πληρώματος.

Ενώ τα μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να επέμβουν για να σταματήσουν το Μονέγκρο, δεν τα κατάφεραν. Ο Μονέγκρο παραδέχτηκε αργότερα ότι σταμάτησε να μαχαιρώνει το θύμα μόνο όταν κουράστηκε πολύ για να συνεχίσει.

Μετά το περιστατικό, τα μέλη του πληρώματος περιόρισαν τον Μονέγκρο σε μια καμπίνα και στη συνέχεια τους ανατέθηκε να φρουρούν την πόρτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν τα κανονικά τους καθήκοντα στο πλοίο. Άλλα μέλη του πληρώματος υπέστησαν τραυματισμούς προσπαθώντας να βοηθήσουν το θύμα.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν τον Μονέγκρο αφού το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Λος Άντζελες στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και από τότε βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση.

Διαβάστε ακόμα