Φήμες για παραγγελίες Suezmax στην Hyundai από Arcadia και Thenamaris

seaprince_

Δύο ελληνικές εταιρείες ακούγεται ότι έχουν κλείσει συμφωνίες για την κατασκευή νεότευκτων Suezmax πλοίων στην Hyundai Heavy Industries (HHI) σε μια εποχή που η μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία στον κόσμο στοχεύει τον τομέα των τάνκερ, σύμφωνα με την tradewindsnews.com.

Η Arcadia Shipmanagement του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου λέγεται ότι έχει παραγγείλει δύο τάνκερ στην κορεάτικη κατασκευαστική εταιρεία και η Thenamaris του Νικόλα Μαρτίνου ένα.

Η Arcadia με μια τέτοια κίνηση θα φτάσει το βιβλίο παραγγελιών της Suezmax στην HHI στα έξι, λιγότερο από έξι μήνες μετά την κατοχύρωση μέχρι δύο επιλογών για παρόμοια τάνκερ στο ναυπηγείο.

Μια παραγγελία της Thenamaris θα σηματοδοτήσει την τρίτη συμφωνία για αγορά τάνκερ μέσα σε ένα μήνα μετά από μια σύμβαση για τέσσερα aframaxes στη Sumitomo Heavy Industries και τις επιλογές για ένα ζευγάρι long-range-two (LR2) τάνκερ στη Sungdong Shipbuilding & Marine Engineering.

Η διεύθυνση της Arcadia δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο, ενώ η Thenamaris αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα λόγω της πολιτικής της εταιρείας.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή των συμβάσεων, η κατασκευή ενός νεότευκτου Suezmax για έναν κορυφαίο ιδιοκτήτης σαν την Thenamaris υπολογίζεται στα 65 εκατομμύρια δολάρια.

Τα suezmaxes θα σηματοδοτήσουν τη δεύτερη επιτυχή συμφωνία για την HHI αυτή την εβδομάδα, με την Transpetrol να έχει επιβεβαιώσει μια συμφωνία για δύο aframaxes στην θυγατρική της Hyundai Samho Heavy Industries.

Τα τάνκερ αποτελούν έναν κορυφαίο στόχο για τη HHI, καθώς φαίνεται να ανακάμπτει από τις βαριές απώλειες του 2014 υπό την καθοδήγηση του θρυλικού πρώην πρόεδρου Kil-Κυρ Cho, ο οποίος ανακλήθηκε από τη συνταξιοδότηση τον προηγούμενο έτος.

Η HHI φέρεται να απαριθμεί 24 Suezmax νεότευκτα πλοία στα βιβλία παραγγελιών της ανά τα διάφορα ναυπηγεία της. Από αυτά, 18 αφορούν ελληνικές εταιρείες. Η Alpha Tankers, ο Πέτρος Λιβανός, η Polembros Shipping, η CM Lemos και η Delta Tankers έχουν όλες παραγγείλει suezmaxes στα ναυπηγεία της Hyundai.

Διαβάστε ακόμα