Φωνή αγωνίας από τους μαθητές του Ναυτικού Λυκείου Χίου[βίντεο]

Την ανάγκη λειτουργίας ειδικού σχολείου στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου για τους αποφοίτους του Ναυτικού Λυκείου Χίου, επισημαίνουν σε συνέντευξή τους στον «π» οι μαθητές. Όπως εξήγησαν, τελειώνοντας το Λύκειο και έχοντας στο χέρι το πτυχίο αλλά και τη ναυτική υπηρεσία που απαιτείται πρέπει να εγγραφούν στα ειδικά σχολεία, ώστε αποφοιτώντας να πάρουν το δίπλωμα είτε του 3ου Μηχανικού είτε του Ανθυποπλοιάρχου.

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι πανελλαδικά υπάρχει μόλις ένας ειδικό σχολείο στον Ασπρόπυργο το οποίο θα δεχθεί μόλις 45 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

«Υπάρχει κορεσμός γι’ αυτές τις θέσεις. Ο Παν. Κουρουμπλής είχε υποσχεθεί όταν ήρθε στη Χίο ότι θα υπάρξει η δυνατότητα τέτοια μαθήματα να γίνονται και στη Μηχανική. Μας είπαν ότι ο σχεδιασμός δεν προχωρά επειδή έχει κολλήσει στα χρήματα. Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο. Παρακαλούμε μέχρι τότε να βρεθεί λύση. Ήμαστε οικογενειάρχες οι περισσότεροι που σημαίνει ότι αν καθυστερήσουμε θα μείνουμε και χωρίς δουλειά και χωρίς χρήματα», ανέφεραν οι ίδιοι στον «π».

politischios.gr

Διαβάστε ακόμα