Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε πυλώνα γέφυρας διακόπτοντας την θαλάσσια κυκλοφορία (video)

Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου «EN MAY» προσέκρουσε σε έναν πυλώνα γέφυρας ζωτικής σημασίας, που συνδέει την επαρχία Entre Rios στην Αργεντινή με το Μπουένος Άιρες. Η πρόσκρουση, η οποία έγινε την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, περίπου στις 9:00 μ.μ., προκάλεσε διακοπή της θαλάσσιας κυκλοφορίας του ποταμού Parana.

Τα δεδομένα του AIS δείχνουν ότι όταν το bulker μεταφορικής ικανότητας 85.000 τόνων χτύπησε τον νοτιοδυτικό πυλώνα στην πλευρά Zarate του ποταμού, είχε ταχύτητα 10 κόμβους. Βίντεο που τράβηξαν οι περαστικοί έχουν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αριστερή πλευρά του πλοίου να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με μια αρκετά μεγάλη τρύπα τόσο πάνω όσο και κάτω από την ίσαλο γραμμή.

Το πλοίο, που ναυπηγήθηκε το 2017 και το διαχειρίζεται μια εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι σταθερό παρά τις σημαντικές ζημιές, με την εισροή υδάτων να περιορίζεται σε μία μόνο τρύπα στο μπροστινό μέρος του πλοίου.

Οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι τα αίτια του ατυχήματος είναι η βλάβη στο πηδάλιο του ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα