Φορτηγό πλοίο προσάραξε στην Ινδία

seafarers_rescue_

Το Λιμενικό της Ινδίας εξέδωσε ανακοίνωση για τη διάσωση 16 μελών του πληρώματος του πλοίου MV Priyanka που προσάραξε κοντά στην ακτή της επαρχίας Raigad, χθες. Το εμπορικό πλοίο ήταν φορτωμένο με 19 μετρικούς τόνους σιδηρομεταλλεύματος από τη Βομβάη.

Οι εκπρόσωποι του Λιμενικού ανακοίνωσαν ότι στις 11.20 π.μ. τη Δευτέρα 14/7 οι ναυτικοί του πλοίου MV Priyanka εξέπεμψαν μια κλήση κινδύνου. Το πλοίο είχε φτάσει στη Revdanda, στην ακτή της Raigad, την Κυριακή το απόγευμα.

Το μήκους 70 μέτρων MV Priyanka ήταν αγκυροβολημένο κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Συνεπώς, οι κακές καιρικές συνθήκες ήταν υπεύθυνες για την τύχη του κατασκευασμένου του 2002 πλοίου.

Σύμφωνα με την αναοίνωση του Λιμενικού:

“Η άγκυρα του πλοίου έσπασε και αυτό άρχισε να παρασέρνεται λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Μετά από λίγη ώρα, το πλοίο άρχισε να γέρνει επικίνδυνα. Ένα ελικόπτερο Chetak στάλθηκε για να σώσει τα χαμένα μέλη του πληρώματος”.

“Πέντε μέλη του πληρώματος είχαν χρησιμοποιήσει τη διασωστική σχεδία του σκάφους και εγκατέλειψαν το πλοίο, όταν αυτό έγερνε επικίνδυνα προς τη μία πλευρά. Και τα 16 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν”.

Διαβάστε ακόμα