Φωτογραφίες σοκ από πλοίο που του απαγορεύθηκε ο απόπλους[pics]

munzur_apagoreuthike_o__apoplous_

Στο φορτηγό πλοίο Munzur έχει απαγορευθεί ο απόπλους από το Πλύμουθ της Αγγλία εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης του πληρώματος. Αυτό ήταν το δεύτερο πλοίο που ακινητοποιήθηκε για λόγους συνθηκών διαβίωσης τους τελευταίους δύο μήνες.

Οι λιμενικές αρχές (Maritime and Coastguard Agency-MCA) εξέδωσαν ανακοίνωση για την κράτηση του Munzur μετά από επιθεώρηση του σκάφους στο Πλύμουθ. Η ανακοίνωση εκδόθηκε για θέματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια του πληρώματος. Το MCA έκρινε ότι η αποθήκευση των τροφίμων δεν ήταν η ενδεδειγμένη, το μπάνιο ήταν βρώμικο, τα συστήματα πλυντηρίου δεν ήταν κατάλληλα, οι σωληνώσεις ήταν διαβρωμένες και πολλά φώτα ήταν σπασμένα.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή του MCA, Chris Moss, ο οργανισμός διενεργεί ενδελεχείς επιθεωρήσεις σε όλα τα σκάφη που επισκέπτονται τα λιμένες τους και ότι αναλαμβάνει δράση, εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία του πληρώματος. Γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι το Munzur θα κρατηθεί στο Πλύμουθ μέχρι να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες βελτιώσεις.

Στις 3 Φεβρουαρίου, το MCA απαγόρευσε τον απόπλου στο πλοίο μεταφοράς ζώντων ζώων MV Express 1, μετά από μια επιθεώρηση που ανακάλυψε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η διαμονή ήταν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, δεν υπήρχε σύστημα πυρανίχνευσης και το πλήρωμα δεν είχε εκπαίδευση έκτακτης ανάγκης. Το με σημαία Παναμά και κατασκευασμένο το 1983 πλοίο απέπλευσε τελικά την περασμένη εβδομάδα.

Το Munzur είναι ένα φορτηγό-πλοίο με σημαία Παναμά που κατασκευάστηκε το 2008. Διευθυντής του πλοίου είναι ο Anmar Uluslararasi Nakliyat. Πριν από μία εβδομάδα το πλοίο προσάραξε στην παραλία Shaldon ξαφνιάζοντας όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.

munzur_apagoreuthike_o_apoplous__

munzur_apagoreuthike_o_apoplous_

munzur__apagoreuthike_o_apoplous_

Διαβάστε ακόμα